Yozgat İl Özel İdare ve İl

Yozgat İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi, basını bilgilendiriyor


YOZGAT (A.A) - Yozgat İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinden Sorgun ve Akdağmadeni ilçelerinde basın kuruluşlarını ziyaret etti.
     Komisyon Başkanı Halil Türkmen, yaptığı açıklamada, yol, su ve kanalizasyon çalışmalarında önemli bir mesafe aldıklarını dile getirerek, 4 bin 400 kilometre asfalt yol yaptıklarını, 545 köyün yüzde 60nın kanalizasyon sorununu çözdüklerini söyledi.
     Türkmen, Yozgat İl Özel İdaresi olarak hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini, bu bağlamda Yozgat Devecipınarda bulunan büyükbaş hayvan çiftliğinin örnek teşkil ettiğini ifade etti.
     Yozgatta yapılan jeotermal çalışmaları hakkında da bilgi veren Türkmen, Jeotermal kaynaklarımızı iyi kullanabilirsek, Yozgatın geleceğini garantiye almış oluruz. Amacımız, jeotermal kaynaklara sahip olan ilçelerimizde, yer altında yatan bu zenginlikleri yer yüzüne çıkarmak. Bunun içinde jeotermal kuyu çalışmalarını sürdürüyoruz diye konuştu.
     Türkmen, İl Özel İdaresinin spor, sağlık, makine parkı gibi konular da çalışmalarının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     İlimizin 4 ilçesi hariç tüm ilçeleri suni çim sahaya kavuştu. Bunları yaparken özel idare bütçesi kaynaklarını kullanmadık. Sarıkaya, Çekerek, Şefaatli, Boğazlıyan, Kadışehri, Akdağmadeni ilçeleri ile Uzunlu ve Doğankent sahalarını sentetik çimle kapladık. Bunlardan ilçelerdeki sahaların paraları ilgili bakanlıkların Spor Toto, Spor Loto gibi kurumlardan karşılanırken iki beldemizin sahaları ise proje hazırlanarak yapıldı. Hedefimiz bu yıl içerisinde Yenifakılı, Çandır, Saraykent, Aydıncık ilçelerinin sahalarını da sentetik çim ile kaplamaktır. İl Özel İdaresi olarak makine parkımıza 10 adet kamyon, bir adet UMKE aracı aldık. Ayrıca bir adet silindir ve yine bir adet kar aracı alarak makine parkımızı güçlendirdik.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgat İl Özel İdare ve İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER