Yozgat İmalat Sanayi yapısının analiz çalışması

Yozgat İmalat Sanayi yapısının analiz çalışması başladı


YOZGAT (A.A) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Türkiye Kalkınma Bankası işbirliği ile hazırlanacak Yozgat İmalat Sanayi Yapısının Analizi çalışmasına başlandı.
     ORANdan yapılan yazılı açıklamada, Bölge Planı çalışmaları kapsamında 2011 ve 2012 yılları içerisinde Yozgatta kamu ve özel kesim, üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden müteşekkil Sanayi ve Ticaret, Tarım, Hayvancılık ve Gıda, Enerji ve Madencilik, Turizm ve Sosyal Altyapı konuları ile ilgili sektörel çalışma gruplarının oluşturulduğunu anımsatıldı.
     Yozgatta ilin sorunları, çözüm önerileri, potansiyelleri ve proje fikirlerinin masaya yatırıldığı toplantılarının gerçekleştirildiği belirtilen, açıklamada şunlar kaydedildi:
     Toplantı sonuç raporları ve anket sonuçları Yozgatta gerçekleştirilen Olağan Kalkınma Kurulu ve İl Kalkınma Kurulu toplantılarında değerlendirilmiştir. Ayrıca, Ajans Planlama Birimi ve Yozgat Yatırım Destek Ofisi uzmanları Yozgatın bütün ilçelerinde sorunlar, çözüm önerileri, potansiyeller, faaliyetler analizi çalışması gerçekleştirmiştir.
     Yine bu çalışmalar kapsamında 2013 yılı ilk yarısında Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansının imzaladığı protokol çerçevesinde Yozgat İmalat Sanayi Yapısının tespitine yönelik analiz gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede, hazırlanan anketler, Ajans Yozgat Yatırım Destek Ofisi personeli eliyle Yozgat İmalat Sanayinde faaliyet gösteren işletmelere uygulanmaya başlanmıştır. Çalışma ilde ekonomik anlamda sektörel çeşitlenmenin sağlanması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması açısından katma değeri yüksek sektörlerin ve bu sektörlerin geliştirilmesi için yapılması gerekenlerin tespitine katkı sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgat İmalat Sanayi yapısının analiz çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER