Bu şehirde bulvar isimleri siyasi tarih

Bu şehirde bulvar isimleri siyasi tarih gibi -Adanada şehir içi ulaşımın büyük bölümünün sağlandığı ana bulvarlar, yakın siyasi tarihe damgasını vuran kişilerin isimlerini taşıyor -Alparslan Türkeş Bulvarından yola çıkan bir


ADANA (A.A) - Anıl Bağrık - Adanada şehir içi ulaşımın büyük bölümünün sağlandığı ana bulvarlar, yakın siyasi tarihe damgasını vuran kişilerin ismini taşıyor.
     AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bir kentte cadde ve bulvarlar kimi zaman ünlü bir Türk büyüğünün adını, kimi zaman da o şehir için önem taşıyanların ismini taşır. Adanada da bulvar ve caddelerin büyük bölümüne verilen isimleri duyanlar, adeta yakın siyasi tarihte bir yolculuğa çıkıyor.
     Kentte, 6 cumhurbaşkanı, 3 başbakan ve 1 siyasi parti liderinin adı, il merkezinde ulaşımın büyük bölümünün sağlandığı ana bulvarlarda yaşatılıyor.
     Adananın kent merkezini gezmek isteyen bir kişi, Atatürk Caddesinde yürüdükten sonra bağlantılı olan İnönü Caddesine buradan da Cemal Gürsel Caddesine geçiyor.
     Kentin kuzeyinde kalan merkez Çukurova ilçesini görmek isteyenler de, Alparslan Türkeş Bulvarından yola çıkıp, Turgut Özal Bulvarından geçtikten sonra Süleyman Demirel Bulvarından geçip Seyhan Baraj Gölü manzarasına ulaşabiliyor veya Kenan Evren Bulvarına dönerek alışverişin yoğun olduğu bölgeye gidebiliyor.
     İl merkezindeki üç büyük bulvar ise eski başbakanların ismini taşıyor. Seyhan Baraj Gölü kıyısında tur atmak isteyenler Adnan Menderes Bulvarında baştan sona yol alabiliyor. Fuar alanına gitmek isteyenler ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarını kullanıyor. Adanaya Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolunun kuzey turnikelerinden girenler ise kent içerisine Bülent Ecevit Bulvarını kullanarak geçiş yapabiliyor.
    
     -Önemli diğer isimler de unutulmamış-
    
     Adana, Türk siyasetinin önemli isimlerinden Adnan Kahveci ve Kasım Gülekin de isimlerini birer bulvara vermiş. Uğradıkları suikast sonucu hayatlarını kaybeden gazeteciler Uğur Mumcunun adı bir caddede, Abdi İpekçinin ismi de bir bulvarda yaşatılıyor.
     Adanaya büyük hizmetleri olan Sabancı ailesinden Hacı Ömer Sabancı ve Özdemir Sabancı da birer cadde ve bulvara isimleri verilenlerden.
     Bu arada, Alparslan Türkeş Bulvarı ile Kenan Evren Bulvarını birbirine bağlayan cadde de sevilen sanatçı Barış Mançonun adını taşıyor.
     Adanada bazı caddelerde de eski belediye başkanları ile Türk tarihindeki önemli kişilerin adlarını görmek mümkün.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bu şehirde bulvar isimleri siyasi tarih Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER