Yozgat Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Çiftçi:

Yozgat Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Çiftçi: ÖYMlerin kaldırılma konusu referanduma götürülmeli


YOZGAT (A.A) - Yozgat Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Avukat Ergün Çiftçi, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılması konusunun referanduma götürülmesi gerektiğini söyledi.
     Çiftçi, Yozgatta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Yimpaş AVM salonunda yaptığı basın açıklamasında, suç örgütleri, darbeciler ve çetelerle mücadelede etkin rol oynayan ÖYMlerin kapatılacağı yönünde açıklamaların kendilerini üzdüğünü ifade etti.
     Çiftçi, 2002 yılından beri mafya, terör, uyuşturucu ve çetelerle mücadelede elde edilen başarılar bu mahkemeler sayesinde kazanılmıştır. Bu yüzden özel yetkili mahkemelere günümüzde ihtiyaç vardır. Türkiye olağan üstü bir ortamdadır. Her tarafta çeteler ve mafyalar hala kol geziyor, hapishanelerden devlet başkanına hakaretler tehditler gelmekte. Böyle bir ortamda özel yetkili savcıların bile zorlandığı ortadadır. Bunların yerine normal savcılar atanırsa kim nasıl hesap soracak. Adalet nasıl tahakkuk edecek- diye sordu.
     Çeteler ve darbecilerle hesaplaşma süreci dolmadan, özel yetkili mahkemeleri devre dışı bırakmanın yanlış sonuçlar ortaya çıkartacağını savunan Çiftçi, şöyle devam etti:
     Bu düzenleme Ergenekon ve Balyozdan yargılanan tutukluların tahliyesine imkan oluşturacaktır. Bu da kaos oluşturacaktır. ÖYMlerin kaldırılmasını isteyenler sadece terör yandaşları ve çeteleridir ve onların perde arasındaki destekçileridir. Muhafazakar halkımızı derinden yaralayan bu düzenlemenin kaldırılması toplumun ekseriyetinin istek ve talebidir. Değilse bu konu referanduma götürülerek halkın kendisinin karar vermesi sağlanmalıdır.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgat Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Çiftçi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER