Yüksekovada polisin silahlı saldırıya uğraması

Yüksekovada polisin silahlı saldırıya uğraması -Sokakta silahlı saldırıya uğrayarak şehit düşen polis memurunun Vandaki baba evinde hüzün yaşanıyor


VAN (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde sokakta silahlı saldırıya uğrayarak şehit düşen polis memuru İsmail Öztürkçünün, Vandaki baba evinde hüzün yaşanıyor.
     Yüksekovada kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Öztürkçünün, Selimbey Mahallesi Kaptan Sokakta yaşayan ailesine, acı haberi, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul verdi.
     Kardeşinin şehit olduğu haberini alan ağabey Nevzat Öztürkçü, olaya uzun süre inanmak istemedi. Emniyet Müdürü Yurdakula, Müdürüm, ölmedi diyin, yalandır diyin. Allahım sen onların (teröristlerin) yüzünü güldürme, onları cehennem ateşinde yak diyen Öztürkçü, Yurdakul tarafından teskin edildi.
     Gözyaşlarına hakim olamayan ve kalp rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Öztürkçüye, evin önünde bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberi alan şehidin diğer yakınları da ağıtlar yaktı.
     Şehidin amcasının oğlu İrfan Öztürkçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsmail Öztürkçünün, Aydında görevliyken bir yıl önce gönüllü olarak Yüksekovaya gittiğini belirtti.
     Kuzeninin sokak ortasında hain bir kurşunla sırtından vurularak şehit edildiğini anlatan Öztürkçü, Kendisi bu memleketin evladıdır, vatanını seven bir evladımızdı. Bir müddet emniyet teşkilatında çalıştıktan sonra istifa etmişti. Kalbi, yüreği polis teşkilatı için çarptığı için görevine dönmüş ve gönüllü olarak bir yıl önce Yüksekovaya gitmişti. Vatan, millet, bayrak sağ olsun dedi.
     İki çocuk babası olduğu ve ailesi ile Yüksekovada yaşadığı öğrenilen şehit polis memuru Öztürkçünün cenazesinin, yarın Vanda düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yüksekovada polisin silahlı saldırıya uğraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER