Yurtta kış

Yurtta kış -Ovacıkta kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaştı -Tunceli-Ovacık Karayolu, kar kayması nedeniyle ulaşıma kapandı


TUNCELİ (A.A) - Ovacık ilçesinde kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaştı.
     İlçede 3 gündür yağan kar, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı Ovacıkta, vatandaşlar evlerinin ve iş yerlerinin önünde kar temizliği yapıyor.
     Yolların kapalı olması ve kar kalınlığının yüksekliği nedeniyle ilçede vatandaşların büyük bir bölümü araçlarını kullanamıyor. İlçenin en işlek caddesi dışındaki yerlerde neredeyse araç kullanmak mümkün değil.
    
     -Tunceli kent merkezindeki çalışmalar-
    
     Tunceli kent merkezinde de kar yağışı etkisini sürdürüyor. İl Özel İdaresi, belediye ve Karayolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını araklıksız sürdürüyor. Tunceli Belediyesi ekipleri, 18 Aralıkta başlatılan karla mücadele çalışmaları kapsamında toplanan kar birikintilerini kamyonlarla şehir dışına taşıyor.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmalarında, hasta nakli ve acil durum olan yerleşim yerlerinin yolları ile çok sayıda köyün ulaşımını sağlayan grup köy yolları ve karakol-güvenlik noktaları yollarının açılmasına öncelik tanındığını söyledi.
     Tuncelide kış mevsiminin Aralık ve Mart ayları arasında hayatı olumsuz etkilediğini ve zaman zaman bazı bölgelerde kalınlığının 3 metreyi aştığını ifade eden Şimşek, Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da vatandaşların kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız yürütüyor dedi.
     Son birkaç gündür etkili olan kar yağışı dolayısıyla acil yardım taleplerinin arttığını belirten Şimşek, Mazgirt ilçesi Balkanlı köyünde hasta haberini alan ekiplerimiz, 112 Acil Servis ile koordineli olarak çalışarak ambulans eşliğinde köye ulaştı ve sağlık ekiplerince hastaya müdahale edildi. Merkez Güdeç köyüne bağlı Göz mezraasında ayağı kırılan bir vatandaşımıza 112 ekipleriyle beraber koordineli olarak ulaşıldı. Hastanın, müdahalenin ardından Tunceli Devlet Hastanesine getirilmesi sağlandı. Merkez Kopuzlu köyünde, Hozan ve Beyazpınar köylerinde yemi biten bin 500 küçükbaş hayvan için mezraa yollarını açtık. Yine Hozat ilçesine bağlı Kavuktepe köyünde cenaze nedeniyle köy yolunu öncelikli olarak ulaşıma açtık diye konuştu.
     Şimşek, vatandaşların acil durumlarda İl Özel İdaresi, İlçe Özel İdaresi ve İlçe şantiyelerinin telefonlarını arayarak yardım talebinde bulunmaları durumunda ekiplerin sorunları çözeceğini kaydetti.
    
     -Tunceli-Ovacık Karayolu ulaşıma kapandı-
    
     Öte yandan, Karayolları 86. Tunceli Şube Şefliği ekiplerinin, kar kayması nedeniyle ulaşıma kapanan Tunceli-Ovacık Karayolu ile ulaşımın güçlükle sağlandığı Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Elazığ karayollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Zeynel Abidin Çolak - Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER