Yurtta kış

Yurtta kış -Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi -Erzurum-Çat-Konaklı Kayak Merkezi karayolu yeniden ulaşıma açıldı


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiledi.
     Bölgede etkisini sürdüren tipi ve kar yağışı nedeniyle Karsta 100, Ağrının Eleşkirt ilçesinde 25 olmak üzere toplam 125 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Söz konusu köylerin yolunun yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Müdürlüğü ekiplerince karla mücadele çalışması yapılıyor.
     Erzurumda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün ulaşıma kapanan Erzurum-Çat-Konaklı Kayak Merkezi karayolu da Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucu yeniden ulaşıma açıldı.
     Bu arada, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi.
     Karla mücadele ekiplerinin vardiyalı bir şekilde çalışmaları yürüttüğünü vurgulayan Tekinarslan, İl Özel İdaresi ekipleri kapalı olan köy yollarının açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bütün köy yollarımız ulaşıma açılacaktır dedi.
     Ağrıda kışla ilgili bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Tekinarslan, Kış, Ağrıya ayrı bir güzellik katmıştır. Ufak tefek yol kapanmaları da olacak. Onları da açmak biz yöneticilerin vazifesidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ekip / Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER