Yurtta kış

Yurtta kış -Viranşehir ilçesine bağlı bir mezradaki köprü, derenin taşması sonucu zarar gördü -Mezraya servis araçları da ulaşamadı


ŞANLIURFA (A.A) - Viranşehir ilçesine bağlı bir mezradaki köprü, derenin taşması sonucu zarar gördü.
     Şehir merkezine 20 kilometre mesafedeki Ayaklı köyünün Karatepe mezrasından geçen derenin taşması sonucu köprünün bir kısmı hasar gördü. Derenin iki tarafında evleri bulunan vatandaşların yolun karşısına geçmekte zorlandığı mezraya, servis araçları da ulaşamadı. Bu nedenle aileler taşımalı eğitim kapsamındaki çocuklarını okula gönderemedi.
     Bunun üzerine köy muhtarı aracılığıyla sorunu dün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ileten aileler, köprünün bir an önce onarılmasını talep etti. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Durak Karanfil, beraberindekilerle bugün köye giderek incelemede bulundu.
     Karanfil, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, köyün ortasından geçen köprünün hasar gördüğünü söyledi.
     Bu nedenle servis araçlarının yolun karşısına geçemediğini ve taşıma hizmetinin aksadığını ifade eden Karanfil, Konuyu yerinde gördük ve inceledik. İlgili makamlara, kaymakamlığımıza bilgi notu olarak ileteceğiz. Bir an evvel bu köprünün yapılıp çocukların eğitim ve öğretimden mahrum kalmamalarını sağlamak için çalışma yapacağız diye konuştu.
     Köy Muhtarı Aziz Tamur da her yıl aynı sorunu yaşadıklarını ve öğrencilerin eğitim öğretimden mahrum kaldığını ileri sürerek, köprünün en kısa sürede onarılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER