Yusufeli Atatürk Anıtı yapıldı

Yusufeli Atatürk Anıtı yapıldı


ARTVİN (A.A) - Yusufeli Belediyesince Şehit Cantürk Kasap Parkına Atatürk, Kazım Karabekir Paşa ve Halit Karsıalan heykellerinin yer aldığı Yusufeli Atatürk Anıtı yaptırıldı.
     Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, yaptığı açıklamada, heykeltıraş Adil Çelik tarafından yapılan Atatürk, Kazım Karabekir Paşa ve Halit Karsıalan heykellerinin yaklaşık 25 bin liraya mal olduğunu belirtti.
     Yusufeli Atatürk Anıtı ile hem atalarına olan minnet duygularını ifade ettiklerini hem de ilçeye güzel bir eser kazandırdıklarını ifade eden Aytekin, Belediyeciliğe başlarken verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirmekten büyük mutluluk duydum. İnsanımızı geleceğe hazırlarken geçmişin asla unutulmamasına dair zihinlerde bir hatıra uyandırabilirsek ne mutlu bize. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum dedi.
     Aytekin, Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşanın bölgede komutanlık yaptıkları ve birçok kahramanlık hikayeleri bıraktıklarını kaydederek, Bölge insanı da Mustafa Kemal Paşanın silah arkadaşları olan bu komutanların adlarını onlara duydukları sevginin tezahürü olarak okul, cami ve mahallelere vermiştir diye konuştu.
    
     Muhabir: Yener Dedeoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Yusufeli Atatürk Anıtı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER