Zabıtanın yemek fabrikası denetiminde 200 kilogram

Zabıtanın yemek fabrikası denetiminde 200 kilogram kaçak ele geçirildi


VAN (A.A) - Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kasaplarda ve yemek fabrikalarında yapılan denetimlerde 200 kilogram kaçak et yakalandı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ramazan ayı başından itibaren iş yerlerine denetimlerine devam ettiği bildirildi.
     Ramazan ayı boyunca kasap, marketler ve yemek fabrikalarına denetimlerin artırıldığı ifade edilerek, denetimlerde sağlık koşullarına uymayan iş yerlerine cezalar kesildi ve gerekli uyarılar yapıldı.
     Denetimlerde hijyen koşullarına uymayan ve sağlıksız gıdalara da el koyan zabıta ekipleri, bugün denetimini yaptığı bir yemek fabrikasının sağlık ve hijyen koşullarına uymadığını tespit etti.
     Denetim sırasında sağlıksız koşullarda tutulan ve kaçak olduğu tespit edilen 200 kilogram ete el konularak imha edilmesini sağladı.
     Zabıta ekipleri, vatandaşların ramazan bayramında tüketilmek üzere alınacak gıda maddelerine dikkat etmeleri, hijyen koşullarına, son kullanma tarihi geçmiş gıda maddeleri ve şüpheli gördükleri iş yerlerinin denetimi için zabıtayı aramalarını istedi.
    
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Zabıtanın yemek fabrikası denetiminde 200 kilogram Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER