Zayıflama hapı yüzünden hastanelik olduğu iddiası

Zayıflama hapı yüzünden hastanelik olduğu iddiası -Balıkesirde radyodan duyarak sipariş ettiği zayıflama hapını kullandıktan sonra rahatsızlandığı iddia edilen 35 yaşındaki kadın, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veriyor -Kulla


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde radyodan duyarak sipariş ettiği zayıflama hapını kullandıktan sonra rahatsızlandığı iddia edilen 35 yaşındaki kadın, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veriyor.
     İş kadını Nilüfer Gülmez (35), radyoda tanıtımını duyduğu ve sipariş ettiği zayıflama hapını bir süre kullandıktan sonra, rahatsızlandı.
     Kalp çarpıntısı başlayan ve hastaneye giden Gülmez, haptan kaynaklanabileceğinin söylenmesi üzerine kullanmayı bıraktı. Bir süre sonra fenalaşan Gülmez, iki hafta önce yakınları tarafından Balıkesir Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Gülmez, yaşam mücadelesi veriyor.
     Hastane Başhekimi Opr. Dr. Hasan Hocaoğlu, hastanın makineye bağlı ve durumunun ağır olduğunu belirterek, Şuur kaybı var. Böbrekler başta olmak üzere bütün organlarında sorun var dedi.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz ise kullandığı ileri sürülen hapları ailesinden aldıklarını ve incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğüne gönderdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     Henüz hapla ilgili bize bir sonuç gelmedi. Piyasada bu ilacın izni var mı yok mu bilmiyoruz, incelemelerden sonra netlik kazanacak. Ürün cidden tedavi ediyor mu, etmiyor mu kimyasal içerik var mı yok mu bilmek gerekir. Bitkisel takviye olarak satılan ürünlerde ilaç varsa Sağlık Bakanlığı ruhsatı olması gerekiyor. Gıda takviyesi olanlara ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veriyor. Ancak ne yazık ki, gıda takviyesi olanların ilaç içerebildiği biliniyor. Ruhsatları olmadan satıldıkları gibi ruhsattan sonra el altından madde (ilaç) katarak satıldıkları biliniyor. Vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Açıkta satılan, gıda takviyesi olarak bilinen, ruhsatsız, denetimsiz ürünleri kullanmasınlar. Ruhsatsız olanların içinde ne tür ilaç ya da kimyasal kullanıldığını bilmiyoruz.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Zayıflama hapı yüzünden hastanelik olduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER