Zirve Üniversitesi enstitü programlarının sayısı artıyor

Zirve Üniversitesi enstitü programlarının sayısı artıyor


GAZİANTEP (A.A) - Bölgenin ilk kamu hukuku yüksek lisans programını açan Zirve Üniversitesi, yüksek lisans programlarına bu yıl özel hukuk ve inşaat mühendisliği programlarını da dahil etti.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, son başvurunun 7 Eylül olarak belirlendiği programların dersleri, İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakırda verilecek.
     Fen bilimleri enstitüsü ve sosyal bilimler enstitüsü bulunan Zirve Üniversitesi, elektronik-bilgisayar mühendisliği ve işletme doktora programlarının olduğu enstitüde, kamu hukuku, sınıf öğretmenliği, uluslararası ilişkiler, işletme ve sağlık kurumları işletmeciliği yüksek lisans programlarında ders veriliyor.
     Bu dönem inşaat mühendisliği ve özel hukuk programlarını açan üniversitede, uzaktan eğitim programları da yer alıyor. Ayrıca, sağlık kurumları işletmeciliği, yönetim bilişim sistemleri ve mühendislik yönetimi uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları da bulunuyor.
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, ulusal ve uluslararası eğitim ve tecrübeye sahip akademik kadrosu, alanıyla ilgili güncel konularda iç içe eğitimin verilmesinin yanı sıra farklı burs imkanları sunduklarını ifade etti.
     Başvuruların değerlendirilmesi hususunda Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ali Sebetçi, ALES sınav notunun yüzde 50si, lisans notunun yüzde 25i, yabancı dil notunun yüzde 10u ve yapılacak mülakat notunun yüzde 15i alınarak elde edilen en yüksek puan sıralamasına göre öğrencilerin belirleneceğini bildirdi.
    
     -Son başvuru 7 Eylül-
    
     Yeterli sayının olması halinde İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakırda işletme, kamu hukuku, özel hukuk ve sağlık kurumları İşletmeciliği derslerinin verileceği belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi:
     Ayrıca açılan tüm bölümler için Gaziantepte dersler olacak. Yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilmek için ALES sınavından en az 55 alma şartı aranıyor. Adayların başvuruları en geç 7 Eylüle kadar başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Enstitü Ana Bilim Dalı Başkanlıklarına teslim etmeleri veya e-posta ile göndermeleri gerekiyor. Eksik ve postada yaşanılan gecikmeden kaynaklı başvurular dikkate alınmazken mülakat 10 Eylül 2012 tarihinde Saat 10.00da enstitü ana bilim dalı başkanlığında yapılacak.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesi enstitü programlarının sayısı artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER