Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Davanın 58. duruşmasında tutuklu sanık Ruhi Abat, savunmasına devam etti


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 58. duruşmasında tutuklu sanık Ruhi Abat, savunmasına devam etti.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklarla avukatları ve müdahil avukatlar ile öldürülen Alman uyruklu Tilmann Echart Geskenin eşi Susanne Geske katıldı.
     Tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aralı mahkeme salonunda göremeyen Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Aralı sordu. Jandarma ekipleri, Aralın diz kapağında ağrı olduğu gerekçesiyle adliyenin ön kapısından içeri alınmak istediğini aktardı. Aral, Kısanın kabul etmesinin ardından adliye binasının ön kapısından jandarma nezaretinde içeri alındı.
     Duruşmada, tutuklu sanık İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, savunmasına devam etti. Abat, kendisinin Zirve Yayınevi cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasının akıllara ziyan olduğunu, hiçbir somut delile dayanmadığını savundu. Türkiye Ulusal Stratejiler ve Hareket Dairesinin (TUSHAD) üyesi olduğuna ilişkin iddialara da değinen Abat, memur sendikaları da dahil hiçbir örgüte üye olmadığını söyledi. Hayrettin Kısa, iddianamede yer alan ses kayıtlarında Atatürkçü Düşünce Derneğine üye olduğunu söylediğini hatırlatınca Abat, Hayır, üye değilim dedi.
     Abat, TUSHADın adını iddianamede şahsına üyelik isnat edilmesiyle öğrendiğini ileri sürdü. İl Jandarma Komutanlığına sık sık girip çıktığı, dönemin İl Jandarma Komutanı, tutuklu sanıklardan Mehmet Ülgerin ise bunları kayıtlara geçmediği iddialarının yönlendirilme olarak davanın tanığı ve sanığı İlker Çınara verdirilmiş bir ifade olduğunu savunan Abat, kendisinin haber elemanı olduğuna ilişkin iddiaların iftira olduğunu savundu.
     Tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aralı bu dava başlayana kadar tanımadığını öne süren Abat, sanıklardan Hüseyin Yelkinin de 2004 yılında katıldığı bir konferansta kendisine İlk Hristiyan vatandaşlarımızdan diye tanıştırıldığını iddia etti.
     Abat, tutuklu sanık Mehmet Ülgerden emir aldığına ilişkin iddiaları da yalanladı.
     Duruşma, verilen aranın ardından devam edecek.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER