Zirve Yayınevindeki cinayetlerle ilgili dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlerle ilgili dava -Eski Malatya İl Jandarma Alay Komutanı Ülger: -Görevimizi en iyi şekilde yapmak, iddianamede suçmuş gibi yer alıyor. Hiçbir suçlama, somut ve objektif delile dayanmıyor


MALATYA (A.A) - Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin davanın 51. duruşmasında savunmasını yapan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli albay Mehmet Ülger, Görevimizi en iyi şekilde yapmak, iddianamede suçmuş gibi yer alıyor. Hiçbir suçlama, somut ve objektif delile dayanmıyor dedi.
     Ülger, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunmasına devam etti.
     İkinci iddianamede yer alan dezenformasyon amaçlı ses kayıtları yapıldığı iddialarını kesinlikle kabul etmediğini belirten Ülger, iddianame içinde çelişkiler olduğunu öne sürdü.
     Tanık ve sanık İlker Çınarın kendilerini hükümet karşıtıymış gibi gösterdiğini iddia eden Ülger, muhafazakar bir aile yapısına sahip olduğunu ve pek çok AK Partili belediye başkanı arkadaşları bulunduğunu söyledi. Çınarın ifadelerinde kendilerine yöneltmeye çalıştığı propaganda faaliyetlerini Çınarın kendisini yaptığını öne süren Ülger, Asimetrik Harekat Planını İlker Çınar, masa başında kendisi düzenlemiştir iddiasında bulundu.
     Ülger, Kürdistan Hristiyan Birliği ve Ortadoğu Hristiyan Birliği gibi tanımlamaları Çınarın kullandığını ileri sürerek, Çınar, bu davada tutuklanmadığı sürece bu şahsı kullananlar onu yönlendirmeye devam edecektir dedi.
    
     -Ailem Hilmioğluna başsağlığı dileyemedi-
    
     Eski İnönü Üniversitesi Rektörü, 2. Ergenekon davası tutuklu sanığı Prof. Dr. Fatih Hilmioğlunu Malatyada görev yaparken tanıdığını açıklayan Ülger, Hilmioğluun oğlunun trafik kazasında hayatını kaybettiğini anımsatarak, başsağlığı diledi. Ankaradaki evlerinin Hilmioğlunun evine yakın olmasına rağmen ailesinin Hilmioğlu ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileyemediğini belirten Ülger, Çünkü tanıyorum deseniz Ergenekoncusunuz ifadesini kullandı.
     Bir dönem Protestan Kiliseler Birliği Başkanlığı yapan Behnan Konutgan ile Hilmioğluna suikast iddialarının dayanaksız olduğunu ileri süren Ülger, cinayeti azmettirdiği ve cinayet sonrası dezenformasyon yaptığı iddialarının mesnetsiz olduğunu savundu.
     Davanın tutuksuz sanıklarından Aykut Sakaya el yazısıyla mektup yazdırdığı ve tehditle mektubun altına imzasını arttırdığı iddialarını reddeden Ülger, Sakayı tanık olarak gösterdim. Keşke de göstermeseydim dedi.
     Davada sanık olarak dinlenmesi gerekenlerin tanık, tanık olarak dinlenmesi gerekenlerin de sanık durumuna düşürüldüğünü öne süren Ülger, Bu bir cinayet davası değil, cemaat davasıdır iddiasında bulundu.
     Çınar ve Sakanın aynı merkezden yönlendirilerek ifade verdiğini iddia eden Ülger, Suçlu olduğum için değil, söz konusu menfaat gruplarına yardım etmediğim için burada yargılanmaktayım dedi. Ülger, davanın gizli tanığı Adıyamanın aleyhindeki ifadeleri husumet dolayısıyla verdiğini savundu.
    
     -Beraat kararı verilmesini talep ediyorum-
    
     Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Ülger, adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inandığını söyledi.
     Hurşit Tolon ve Ergenekon faaliyetlerini tanımadığını ileri süren Ülger, şunları kaydetti:
     İlker Çınar, şahsıma ve diğer sanıklara yönelik iftiralarda bulunmuştur. TUSHAD ile ilgili somut bir delil yoktur. Malatya İl Jandarma Komutanı olarak görev yaptığım dönemde yasa dışı oluşumların üzerine kararlılıkla gidilmiş ve bunun sonucunda birçok kişi ağır cezalar almışlardır. Bu nedenle şahsıma karşı sahte, isimsiz, asılsız ihbar mektupları gönderilmiş ve suçlanmış durumdayım. Görevimizi en iyi şekilde yapmak, iddianamede suçmuş gibi yer alıyor. Hiçbir suçlama, somut ve objektif delile dayanmıyor. Bütün suçlardan beraat kararı verilmesini talep ediyorum.
     Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, Ülgerin çapraz sorgusuna geçilecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlerle ilgili dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER