Zonguldaktaki cinsel istismar iddiası

Zonguldaktaki cinsel istismar iddiası -Küçük yaşta çocukla evlenen ve çocuk sahibi olan kişi ile 4 sanığın yargılanmasına başlandı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, küçük yaşta çocukla evlenen ve çocuk sahibi olan kişi ile 4 dört sanığın yargılanmasına başlandı.
     2. Ağır Ceza Mahkemesinde haklarında nitelikli cinsel istismar ve kişi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından dava açılan ve tutuksuz yargılanan Caner T, Öngül ve Arif T. ile Sevgi ve Rafet Çnin yargılanmasına başlandı.
     İlk duruşmaya sanıklar ve avukatları katıldı. Diğer sanık Caner T. (19) ile Ankara Adli Tıp Kurumunun, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilen Serap T. (19) duruşmaya katılmadı.
     Sanıklardan Rafet Ç. savunmasında, çocuklarının kendi rızalarıyla birbirlerini severek evlendiğini, engellemeye ve zorla ayırmaya çalıştıklarını, başarılı olamayınca evlendirmeye mecbur kaldıklarını öne sürdü.
     Öngül T. de kimseyi rızası dışında evlendirmediklerini, zorla hürriyeti yoksun bırakma suçunu işlemediklerini, her şeyi gelinlerinin ailesinin isteği ve bilgisi dahilinde gerçekleştiğini iddia etti.
     Bu arada, mahkeme başkanının, sanıklara, bunun suç olduğunu bilmiyor muydunuz sorusuna hayır cevabını veren aileye, Her gün televizyonlarda çıkıyor, hiç mi izlemiyorsunuz diye karşılık verdi.
     Mahkeme heyeti, duruşmayı Caner T. ve eşinin dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.
     2008de 15 yaşında olan Caner T. ile Serap Ç, ailelerinin izniyle imam nikahıyla evlenmişti. 2009da Serap Çnin Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bebek dünyaya getirmesi üzerine durumdan şüphelenen polisin çiftin resmi nikahlı olmadığını belirlemesi üzerine cumhuriyet savcılığınca soruşturma açılmıştı.
     2010da 17 yaşına giren çiftin resmi nikahla evlenmesinin ardından soruşturma kapsamında Caner T. Öngül ve Arif T. ile kayınvalidesi Sevgi ve kayınpederi Rafet Ç. hakkında, nitelikli cinsel istismar ve kişi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Zonguldaktaki cinsel istismar iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER