Yeşiller'den G-20 zirvesine şartlı evet


Hamburg Yeşiller Grup toplantısında, 2017 yılında şehirde yapılması planlanan G-20 zirvesi ve mültecilerin durumu ele alındı. Toplantıdan 2017 yılındaki G-20 zirvesine şartlı evet çıktı. Hükümetin mülteci politikası ise sert bir dille eleştirildi. 2017 G - 20 toplantısı için Yeşillerin şartı ise Hamburg'un kale gibi korunan bir şehre dönüştürülmemesi ve vatandaşların gösteri özgürlüğünün ellerinden alınmaması oldu.

Dünyada yaklaşık 60 milyona yakın kişinin mülteci durumunda olduğunu vurgulayan Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı ve Federal Milletvekili Simone Peter, "Bu 60 milyon mülteciden çok azı Avrupa'ya geliyor. Mülteci konusunda bir aşırılıktan söz edilemez. Yeşiller Partisi, insan hakları partisidir." diye konuştu. Almanya'da 8 milyon gönüllünün olduğunu söyleyen Peter, mülteciler konusunda gerçekçi çözümlerin üretilmesi ve gönüllülerin yollarının açılması gerektiğini belirtti.

CDU ve SPD'nin mültecilerin aile birleşimini kısıtlamak istediğini dile getiren Peter, böyle bir durumun entegrasyon düşmanlığı olduğunu vurguladı. Peter, "Biz ırkçılığa, yabancı düşmanlığına karşıyız. Açıkça söylüyoruz; AfD'ye hayır." diye konuştu. Hamburg Eyalet Başbakan Yardımcısı Katharina Fegebank ise, "Biz mülteciler konusunda Hamburg için, mümkün olduğunca çok küçük ve merkezi olmayan tesisler planlıyoruz." dedi.

Yeşiller Hamburg Başkanı Anna Gallina, Hamburg'un 60 bin mülteciyi almasının büyük bir gelişme olarak nitelendirdi. Yeşiller'in her zaman büyük mülteci kamplarına karşı olduğunu hatırlatan Gallina, şu anki durumun sorumluluk alma ve çözümler üretme yönünde olduğu söyledi. Gallina, "Şu an mülteciler için, Baumarkt mağazası bir çadırdan daha iyidir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Yeşiller'den G-20 zirvesine şartlı evet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER