Yeşilyurt'ta 39 bina yıkıldı


Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yıl başından bu yana yol ve park çalışmaları kapsamında 9 bina, metruk olduğu içinde 30 bina yıkıldı.

Yeşilyurt Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçe sınırları içerisindeki alternatif yol güzergahları oluşturup trafik akışını rahatlatmak adına yol açma ve yol genişletme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda yol ve park çalışmaları kapsamında 9 bina, metruk olduğu içinde 30 bina yıkıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, park alanı içinde kalan binanın yıkım çalışmalarını takip etti. Belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, birim müdürleri ve mahalle sakinleriyle birlikte yıkım işlemlerini yerinde takip eden Başkan Polat, 2015 yılı hizmet çalışmaları kapsamında yol genişletme ve park çalışmalarına engel teşkil eden 9 binanın gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra yıkımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeşilyurt ilçesindeki araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya yönelik yol açma ve genişletme çalışmalarının yanı sıra tespit edilen bölgelerde yapımı süren park alanları ve Gençlik Merkezi inşaatlarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Polat, "Yol genişletme ve park alanlarımız içinde kalan binaların kamulaştırılması ve enkaz bedellerinin ödenmesi dahilinde yıkımlarına devam ediyoruz. 2015 yılı içerisinde yol ve park çalışmalarına denk gelen dokuz binanın yıkımını yaptık. Bunun yanı sıra tehlike arz edip çevreye zarar veren, kullanılmayan 30'un üzerinde metruk ev yıkımını da gerçekleştirdik. Yeşiltepe Seyran parkımızın içinde kalan evin yıkımını bugün gerçekleştiriyoruz. Enkazın kaldırılmasından sonra parkın tamamının yapılmasına yönelik çalışmalarımız yoğunlaşacak. Bu parkımız gerek Hoca Ahmet Yesevi mahallesindeki vatandaşlarımız gerekse de Seyran mahallesindeki sakinlerimizin ortaklaşa kullanacakları çok güzel bir park olacak. Yeşiltepe halkımıza bu parkımız şimdiden hayırlı olsun." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yeşilyurt'ta 39 bina yıkıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER