Yılma Durak'tan Tuğrul Türkeş'e ağır cevap

Tuğrul Türkeş'in MHP'de kendisini eleştirenlere yönelik "iki sarhoş, üç-beş çakal" nitelemesi yapması üzerine ülkücü camianın en önemli isimlerinden biri olan Yılma Durak'tan ağır cevap geldi. Durak, Tuğrul Türkeş'i gençliğinde bazı otellerde yanlış işler yapıp, sarhoş bir şekilde bulunurken, Alparslan Türkeş'in talimatıyla gidip otellerden topladıklarını hatırlattı.

Yılma Durak'tan Tuğrul Türkeş'e ağır cevap

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in bugün MHP içinde kendisini eleştiren kimselere yönelik "iki sarhoş, üç beş çakal" nitelemesi yapmasına en eski ülkücülerden biri olan ve Doğu'nun Başbuğ'u olarak tanınan Yılma Durak'tan çok ağır cevap geldi. 

Rotahaber'e özel açıklamalarda bulunan Yılma Durak, Tuğrul Türkeş'in "iki sarhoş, üç beş çakal" açıklamasını eleştirerek, "O Hilton'da Sheraton'da çeşitli otellerde yalan yanlış işler yaparken, içip içip sızarken, rahmetli Başbuğ bizi arayarak müdahale etmemizi ister, biz de gider onu toplardık... Ülkücülüğü kendisinden biz öğrenmedik. Ülkücünün ne olduğunu Tuğrul Türkeş bizden öğrenmiştir. Böyle yalan yanlış laflar, kendisini töhmet altında tutacak laflar etmemeli diye bir serzenişte bulunuyorum." dedi.

Yılma Durak şunları söyledi:

"ORADAN ONU O HALLERDE TOPLARDIK, KENDİSİ BUNU BİLİYOR"

"Tuğrul Bey bizim açıklamamızdan rahatsız olmuş olacak ki bugün televizyon karşısında hiç kendisine yakışmayacak bir açıklama yaptı. "İki sarhoş üç beş çakal benim aleyhimde laf ediyorlar ben ülkücüyüm falan" diyor. Ben rahmetli Başbuğ ile beraber Türkiye'de yola çıkmışı insanlardan biriyim. 1962'den itibaren partinin içinde olan biriyim. Bunu bir kenara bırakalım ama asıl şu, Tuğrul Türkeş'i İstanbul'da Hilton'da Sheraton'da çeşitli otellerde yalan yanlış işler yaparken, içip içip sızarken, rahmetli Başbuğ bizi arayarak buna müdahale etmemizi de istemiştir ve müdahale de ettik. Oradan onu o hallerde topladık. Kendisi bunu biliyor. Bizi bu tür şeyleri söylemeye mecbur ediyor. Etmemeli... Başka şeyler de söyleyebiliriz." 

"ÜLKÜCÜLÜĞÜ BİZ KENDİSİNDEN ÖĞRENMEDİK"

"Tuğrul gittiği yere sessiz sedasız gitmelidir. Oradaki ininde kendisine verilen mekan ve makamı neyse onun üstünde kurulmalı, Ülkücülere ses etmemelidir. Maalesef söz ediyor. Ben bundan üzüldüm. Ülkücülüğü biz kendisinden öğrenmedik. Ülkücünün ne olduğunu Tuğrul Türkeş bizden öğrenmiştir. Böyle yalan yanlış laflar, kendisini töhmet altında tutacak laflar etmemeli diye bir serzenişte bulunuyorum. "

<< Önceki Haber Yılma Durak'tan Tuğrul Türkeş'e ağır cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER