Yoğun yağmur ve rüzgar durduramadı: Karagümrük, Sivasspor engelini 3 golle aştı

Ligde 3 maçtır yenilmeyen Karagümrük, Sivasspor'u 3-0 yenerek rakibinin deplasmandaki iyi gidişatına son verdi.

SHABER3.COM

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Karagümrük ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi takım 3-0 kazandı.

Karagümrük bu sezon ilk kez bir maçta 3 gol atmayı başarırken yenilmezliğini de 4 haftaya çıkardı.

Ev sahibi takım 42. dakikada Eysseric’in golüyle 1-0 öne geçti. Yoğun yağış ve şiddetli rüzgarın futbolcuları zorladığı maçta Güven Yalçın 79. dakikada ceza sahası dışından şık golle farkı ikiye çıkardı.

Oyuna 84’te Güven’in yerine giren Salih Dursun 85. dakikada kale ağzından topu filelere gönderdi: 3-0.

Bu sonucun ardından üst üste 4. maçından da puanla ayrılan Karagümrük 14 puan ve maç fazlaasıyla 10. sıraya yükseldi. Deplasmanda 3 maç sonra yenilen Sivasspor da 14 puanla 12. sıraya geriledi.

Milli aranın ardından 13. haftada Karagümrük, Fenerbahçe deplasmanına çıkacak. Sivasspor da sahasında Trabzonspor’u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada savunmadan atılan geri pasta kaleci Emre Bilgin’in vuruşunda araya giren Rodrigues, topla ceza sahasına girdi. Bu noktaya gelen Feghouli’nin topa teması sonrasında, Rodrigues istediği gibi vuramayarak meşin yuvarlağı yakın mesafeden üstten dışarı gönderdi.

36. dakikada taç atışını hızlı kullanan Sivasspor’da Rodrigues, meşin yuvarlağı Saiz’la buluşturdu. Bu futbolcu, rakibinden sıyrılıp soldan ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

42. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Güven Yalçın’ın pasında son çizgiye inen Levent Mercan, müsait pozisyondaki Nazım Sangare’ye pasını aktardı. Bu futbolcunun şutunda savunmadan seken top, penaltı noktası yakınındaki Eysseric’te kaldı. Eysseric, yerden düzgün bir vuruşla kalecinin sağından fileleri havalandırdı: 1-0.

45. dakikada ayağı kayan Alaaddin Okumuş, topu Can Keleş’e kaptırdı. Bu futbolcu soldan ceza sahasına girip çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

54. dakikada Fatih Karagümrük etkili geldi. Nazım Sangare’nin pasında sağ kanatta topla buluşan Eysseric, yeniden pasını ceza sahasına hareketlenen Nazım’a aktardı. bu futbolcunun yerden şutunda kaleci Ali Şaşal Vural uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

60. dakikada sol kanatta topla buluşan Eysseric, ceza sahasına hareketlenen Güven Yalçın’a pasını aktardı. Bu futbolcunun ceza sahası içi sol çaprazından uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.

66. dakikada sol kanatta topu alan Eysseric, ceza sahasına koşu yapan Güven Yalçın’a ortasını gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Camara’nın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural’dan döndü. Pozisyonu tamamlamak isteyen Güven Yalçın’dan önce Ali Şaşal Vural bir kez daha topa hamle yaptı, Güven’e çarpan meşin yuvarlak auta çıktı.

79. dakikada Fatih Karagümrük ikinci golü buldu. Orta sahada topu kapan Shukurov, bekletmeden sol kanattaki Güven Yalçın’a pasını aktardı. Bu futbolcu, ceza sahası dışı sağ çaprazından çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

86. dakikada fark 3’e çıktı. Orta sahadan atılan uzun pasa hareketlenen Can Keleş sol kanattan ceza sahası içi son çizgisine indi. Bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği pasta Serdar Dursun meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 3-0.

Müsabaka VavaCars Fatih Karagümrük’ün 3-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.
<< Önceki Haber Yoğun yağmur ve rüzgar durduramadı: Karagümrük, Sivasspor... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER