YÖK Başkanı, Bartın Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşacak

YÖK Başkanı, Bartın Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Bartın Üniversitesi'nde 'Kültür Sanat Söyleşileri'ne katılacak.

YÖK Başkanı Saraç, Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen Kültür Sanat Söyleşileri kapsamında öğrenciler ve öğretim elemanlarıyla bir araya gelecek. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "YÖK tarafından her ay farklı bölgelerdeki yeni kurulan üniversitelerimizde düzenlenecek olan söyleşilerin ilki 19 Kasım Perşembe günü Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK üyeleri ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş'ın katılacağı etkinlikte İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan 'İki Ses Bir Dünya: Ümmü Gülsüm ve Feyruz, Ortadoğu'da Müzik ve Toplum' konusunda bir söyleşi yapacak. Söyleşi öncesinde Öğretim Görevlisi Bilen Işıktaş bir dinleti sunacak."

YÖK'ün ilk olarak Bartın Üniversitesi'nde düzenleyeceği ve geleneksel hale getireceği etkinliklerde; edebiyat, müzik, tasavvuf, felsefe, sinema, geleneksel Türk süsleme sanatları, spor, tarih, sosyoloji ve psikoloji konularında alanında tanınmış kişilerin ya da uzmanların katılacağı söyleşiler düzenlenecek. Kültür Sanat Söyleşileri'nde öğrencilerle samimi bir ortamın oluşturulması düşünülürken aynı zamanda üniversitelilerin gelişen dünyada geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmaları hedefleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber YÖK Başkanı, Bartın Üniversitesi'nde öğrencilerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER