Yola taşan bitpazarı sürücüleri çileden çıkarıyor


Adana'da yoksulların yüzünü güldüren 'bitpazarı', yolu işgal eden tezgahlar sebebiyle sürücüleri çileden çıkarıyor. Sürücüler, trafik ve belediye yetkililerinin tezgahları yolun kenarına taşımasını istiyor.

Şehrin güneyi ile kuzeyini birbirine bağlayan Güney Kuşak Bulvarı, şehirdeki araç trafiğinin azaltılmasına büyük katkı sağladı. Şehir merkezindeki yoğunluğa çare olan bulvar üzerine kurulan merkez Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi civarındaki bitpazarı ise araç sürücülerine zaman zaman zor anlar yaşatıyor. Bu kısımda, bir kavşağı, araç yolunu, orta refüjü işgal eden seyyar satıcılar otomobille bu yolu kullananlar için korkulu rüya haline geldi.

KAZA YAPMAK İŞTEN BİLE DEĞİL

Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, zabıta ekiplerinin zaman zaman burada seyyar tezgah açanlara yönelik çalışma yaptığını söyledi. Seyyar tezgah açanlara yer gösterilerek bulvardaki işportacı trafiğinin engellenmesini isteyen sürücü Naci Yeter, günün her saatinde burayı kullanmak zorunda kaldığını belirtti. Yeter, "Seyyar tezgahta ürün satanlardan alışveriş yapmak isteyenler kontrolsüz yola çakabiliyor. Zaman zaman kaza bile atlattığımız oluyor. Yetkililerin hiçbir önlem almadığı bu kısımda olası bir kazanın yaşanması işten bile değil." dedi.

İŞPORTACIYI KOVMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Özellikle dar gelirlilerin yüzlerini güldüren bitpazarının gerekli olduğunu anlatan 47 yaşındaki 3 çocuk babası Hasan Aktaş, "Alacağım bir çift ayakkabı veya çocuk kıyafeti için canımızı tehlikeye atıyoruz. Araçlar hızla geçerken yol kenarında alışveriş yapmayı kim ister ki." diye konuştu. Bitpazarındaki işportacılardan ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen Suriyelilerin büyük kısmının da giyindiğini anlatan Aktaş, bu pazarı kaldırmak yerine düzen getirilmesinin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yola taşan bitpazarı sürücüleri çileden çıkarıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER