Yozgat'ta kısa dönem askerlik yapan 74 er yemin etti


Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 361. Kısa Dönem 74 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Yozgat Celal Atik Spor Salonunda düzenlenen yemin törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Törende birliğe ilk katılan asker yaş kütüğüne isim plakasını çaktı. Askerler günün anlam önemini belirten konuşma yaparak şiir okudu. İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım'da yaptığı konuşmada askerliğin önemine değindi. Albay Yıldırım, "Ne mutlu ki sizlere gözü vatan sevgisinden başka hiçbir şey görmeyen böyle yiğit evlatlar yetiştirdiniz. Biran olsun ayrı kalmalarına tahammül edemediğiniz ancak kutsal görev için gururla bu ocağa gönderdiğiniz evlatlarınızdan uzakta kalmalarından tasalanmayınız, onlar sadece sizin değil bizim de evlatlarımızdır, silah ve kader arkadaşlarımızdır. Huzurlarınızda bu tabloyu oluşturan dosta güven, düşmana korku veren, sizi coşkuyla selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır." dedi.

Vali Abdulkadir Yazıcı da törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Yazıcı, Yozgat'ın Anadolu'nun ortasında, Türk yurdunun çatısı ve Bozok yaylası olduğunu belirterek, "Böyle manidar ve güzel bir yerde bugün kutsal bir görevin ifası için bir araya geldik. Her Türk gencinin yaptığı yapacağı kutsal askerlik görevini yapmak için organize edilen bir törende bir aradayız. Yozgat asırlardır İslam'ın bayraktarlığını yapmış olan Türk milletinin en gözde ve güzide bir yöresidir. Bu yörede baykuş sesleri ötmedi. Bu yörede Türk bayrağı zerre kadar hakir görülmedi. Vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ve din aşkı bu yörede en yüksek mertebede tutuldu. Bu açıdan böyle güzel bir yerde askerlik görevini tamamlayacağınız için kendinizi bahtiyar hissetmenizi istirham ediyorum." diye konuştu.

13 AYLIK BEBEĞİYLE EŞİNİN YEMİN TÖRENİNE KATILDI

Konuşmaların ardından başarılı olan askerlere İl Jandarma Komutanı Albay Yıldırım tarafından çeşitli hediyeler verildi. Tören sonrası aileleriyle bir araya gelen erler, çok mutlu olduklarını belirterek askerlik görevinin vatan borcu olduğunu söyledi. Ailelerde, çocuklarıyla aynı heyecanı paylaştıklarını belirterek çok mutlu olduklarını ifade etti.

Konya'dan 13 aylık bebeğiyle birlikte eşinin yemin törenine katılmak üzere gelen ailenin mutluluğu dikkat çekti. Abdullah Baki isimli bebeğini kucağına alarak seven asker, ailesiyle hasret giderdi. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta kısa dönem askerlik yapan 74 er yemin etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER