Yücel Altunbaşak ve Hasan Palaz iddianamesi geri gönderildi


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) eski Başkanı Yücel Altunbaşak ve TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz hakkında terör örgütü iddianamesi, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geri gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından TÜBİTAK eski Başkanı Yücel Altunbaşak, eski başkan yardımcısı Hasan Palaz, Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Murat Aydın ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Müdürü Osman Kulak hakkında iddianame hazırladı. İddianameye göre şüpheliler bakanlık genelgesine aykırı olarak işlem yapıp ortak amaç doğrultusunda organize ve örgütlü bir şekilde hareket ederek personel alımına devam ettikleri ileri sürüldü.

Hasan Palaz'ın örgüt yönetici olarak gösterildiği iddianamede diğer şüphelilere terör örgütüne üye olmak suçlamaları yöneltildi. Şüphelilere ayrıca görevi kötüye kullanma suçları yöneltildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame mahkeme tarafından Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'na iade edildi. İddianamenin geri gönderilme sebebi ise Yücel Altunbaşak ile ilgili iddiaların olduğu öğrenildi.

İddianamenin geri gönderilmesine savcılık itiraz etti ancak savcılığın itirazı bir üst mahkeme olan Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu iddianameyi tekrar düzenleyip mahkemeye gönderecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Yücel Altunbaşak ve Hasan Palaz iddianamesi geri gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER