Yüksekova'da teröristler tabura ve lojmanlara ağır silahlarla saldırdı


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan yoğun hava hareketliliğinden sonra şiddetli çatışmalar yaşandı. Terör örgütü PKK militanları akşam karanlığının çökmesi ile birlikte eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Efeler Taburu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü lojmanları ile adliye lojmanlarına saldırdı. Ağır silahların kullanıldığı saldırılara güvenlik güçleri karşılık verdi çatışmalar aralıklarla sabaha kadar sürdü.

PİSTTEKİ HELİKOPTERLERE UZAK MESAFEDEN ATEŞ AÇILDI

Terör örgütü bu zamana kadar kullanmadığı uzun menzilli silahlarla helikopter pistine ateş açtı. Dün yaşanan hava tarafiğinden sonra helikopter pistine park ettirilen 3 skorsky ve 2 helikoptere ateş açıldı açılan ateşte 2 helikopter isabet aldığı belirtilirken herhangi bir can kaybı yada yaralanma yaşanmadı. Teröristlerin ilk kez şehir merkezinden çok uzak bir piste ateş edip isabet ettirdiği belirtiliyor. Eskiden terör örgütünün bu kadar uzun menzilli silaha sahip olmadığı bu saldırı ile Almanya'dan aldığı (DM38) Kanas'tan çevrilme ve Kanas'a göre iki kat menzilli ve isabet gücü yüksek silah olabileceği belirtildi.

LOJMANLARA VE JANDARMA TABURUNA SALDIRILDI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde bir grup PKK'lı terörist Emniyet Müdürlüğü, adliye lojmanları ile Jandarma ve Eferler Taburuna uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Dün gece saat 21.30 sıralarında Yüksekova ilçe merkezindeki Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe, polisler anında karşılık verirken, İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan 3. Piyade Tümen Komutanlığı çevresinde de silah sesleri duyuldu. Silah seslerinin ardından ilçede helikopter hareketliliği yaşandı. Yaşanan çatışmalarda ölen ve yaralananın olup olmadığı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekova'da teröristler tabura ve lojmanlara ağır silahlarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER