Yunanistan ve İran'dan Rusya'nın tutumuna destek


Yunanistan ve İran'ın, Suriye sınırında dün bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesine ilişkin Rusya tutumuna destek verdiği bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İranlı ve Yunan muhataplarla yapılan görüşmelerde, her iki ülkenin de "Rusya'nın değerlendirmelerini paylaştıkları" aktarıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ile bir görüştüğü belirtildi. Görüşmenin içeriğine ilişkin olarak da "Görüşmede İran tarafı düşürülen SU-24 uçağına ilişkin taziyelerini iletmiş ve Rusya'nın bölgede teröre karşı yürüttüğü mücadele ile Suriye içinde oluşturulan siyasi diyaloğa tam destek verdiğini ifade etmiştir. İki bakan, başta Suriye krizi olmak üzere bölgesel çatışmaların çözülmesi için eylemlerini koordine etmeye devam etme niyetlerini bildirmiştir." denildi.

Bakanlığın bir diğer açıklamasında ise Lavrov'un Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüştüğü ve Yunanistan'ın, uçağın düşürülmesi konusunda Rusya'nın değerlendirmelerini paylaştığı aktarıldı. İki bakanın gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin "Atina, Rusya Devlet Başkanı'nın Ankara'nın hareketlerinin Rusya'ya karşı dostane olmadığı ve Ankara'nın hareketlerinin IŞİD karşıtı koalisyonun amaçlarına karşı olduğu şeklindeki değerlendirmesini paylaşmaktadır. Atina ayrıca yıllardır Yunan hava sahasının sayısız defa ihlal edilmesi düşünüldüğünde Türkiye'nin provokatif doğasını anlamaktadır." denildi. Telefon görüşmesinin de Yunan tarafının talebiyle gerçekleştiği vurgulandı. CİHAN
<< Önceki Haber Yunanistan ve İran'dan Rusya'nın tutumuna destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER