Yusuf Yerkel'den ilginç adım

Erdoğan’ın danışmanlarından Yusuf Yerkel, sosyal medyada kendisi hakkında yazılan mesajlara mahkeme kararıyla yasak getirdi.

Yusuf Yerkel'den ilginç adım

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından bir madenci yakınını tekmeleyerek sadece Türkiye değil, dünya gündemine de konu olan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, ‘Ekşi sözlük’ adlı internet sitesinde kendisiyle ilgili yazılan tüm mesajlara mahkeme kararıyla yasak getirdi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Yerkel, Soma faciasının ardından dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile bölgeye gitmiş, burada diğer hükümet üyeleriyle birlikte protesto edilmişti. Yerkel’in yere düşen bir madenci yakınına tekme atmasına ilişkin görüntüler, sadece Türkiye’de değil dünyada da tepki toplamıştı.

MAHKEMEYE BAŞVURDU
Günlük 1 milyonu aşkın ziyaretçisi bulunan Ekşisözlük’te, Yusuf Yerkel adına başlık açılmış, bu başlığın altına yüzlerce giriş (entry) yapılmıştı. Ekşi sözlük yazarları Yerkel’in bu tekmesini sert bir dille eleştirirken, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü öncesinde, Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Yerkel ile ilgili yazılan mesajlara erişime engelleme kararı getirildi.

Ekşi sözlük yönetimi kararı “Bu başlıkta (Yusuf Yerkel) yer alan içeriklere, Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği 2015/4662 d. iş sayılı 03/12/2015 tarihli kararı uyarınca erişimin engellenmesine karar verilmiştir” ifadesiyle duyurdu.



Yerkel, bu yasağın ardından Ekşi sözlük’ün tekrar gündemine oturdu. Kararla birlikte Yerkel hakkında 400’e yakın yeni mesaj yazıldı. Mesajlarda “Kendisini unutmamamız içinden elinden geleni yapıyor. O tekmeyi unutmuyoruz. Burada yazılanları sildirsen neye yarar? Bu millet unutacak mı sanıyorsun?’ denildi.
<< Önceki Haber Yusuf Yerkel'den ilginç adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER