YYÜ'de 90 milyon TL'lik 5 projenin çalışmaları devam ediyor


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Yerleşkesi, devam eden 5 büyük projeyle inşaat alanına dönmüş durumda. Bu projelere 90 milyon TL harcanacağını belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, projelerin bitimiyle YYÜ'nün Türkiye'nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremden sonra büyümeye hız veren YYÜ, devam eden 5 büyük projeden dolayı inşaat alanını andırıyor. Basın mensuplarıyla YYÜ Zeve Yerleşkesi'nde bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, gazeteciler ile çalışmaların yapıldığı alanları tek tek dolaşarak detaylı bilgi verdi. Kütüphane ve yemekhane binalarının kurulduğu yolu öğrencilerin ve akademi personelinin kullanacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Battal, çevre düzenlemesini güzel bir proje ile birleştirdikleri zaman güzel bir bulvar haline geleceğini belirtti.

Bu yolda çok farklı bir mimari konsepti uyguladıklarını anlatan Battal, "Projemizin mantığı, felsefesi dalga formu. Yapmış olduğumuz bütün yükseltilerde bu dalgalanmaları yakalıyoruz. Bu yolumuz yaklaşık 2,5 kilometre. Arka noktalardan başlayıp yurtlara kadar devam ediyor. Burada öğrencilerimizin, personelimizin ihtiyacı olan satış noktaları oluşturacağız. Bilet satış noktasından tutun da terzi, kuaför gibi birimler de olacak. Kantinlerimiz ve gazete satış noktamız olacak. Öğrencilerimizin rahat yürürken, burada oturup hem kahvesini, hem çayını içebileceği ve huzurlu zaman geçirebileceği alanlar oluşturuldu. Dolayısıyla burası bittiği zaman artık Türkiye'nin en güzel kampüsü Yüzüncü Yıl Üniversitesi olacak. Ben iddia ediyorum, tamamlandığı zaman en güzel kampüs olarak YYÜ'yü anacağız." dedi.

Çalışmaların ne aşamada olduğunu aktaran Rektör Battal, "Zaman zaman dışarıdan gelen arkadaşlarımız burasının şantiyeye döndüğünü söylüyorlar. Evet şantiyeye döndü ve inşaatlarımız çok hızlı ilerliyor. Burası ile beraber yaklaşık 5 büyük projemiz var. Spor kompleksimiz, yemekhanemiz, kütüphanemiz, mühendislik fakültemiz de bitmek üzere, yürüyen yolumuz var, çevre yolumuz var. Yeni projeler için de ödeneklerimiz geldi, devam edeceğiz. En kısa sürede şehirdeki sağlık komplekslerimize de başlayacağız. YYÜ hızla büyüyen bir üniversite, dolayısıyla çevre yapısıyla fiziki mekanları itibarıyla bu büyümeye ayak uydurmaya çalışmamız lazım, biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki bunların hepsi parayla oluyor. 5 büyük projeye toplamda 80-90 milyon TL harcanmış olacak." şeklinde konuştu.

Rektör Battal, açıklamalarının ardından beraberindeki basın mensupları ile birlikte diğer inşaat alanlarını gezdi.

CİHAN
<< Önceki Haber YYÜ'de 90 milyon TL'lik 5 projenin çalışmaları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER