Zaman'a kayyım atanması


Zaman gazetesine kayyım atanarak el konulması kararında gizli tanık ifadelerinin bulunduğu anlatılıyor. Savcı ve hakimin, gazetenin yayınlarının iddia edilen örgütün amacı doğrultusunda yayın yaptığı kanaatine tanık ifadeleriyle ulaşması dikkat çekiyor. Herkese açık yayın yapan gazetenin nüshaları dağıtımdan önce savcılıklara da gönderiliyor.

Tanık ve gizli tanıkların ifadelerinde Zaman'ın örgütün amaçları doğrultusunda yayın yaptığını söyledikleri ifade edildi. Herkese açık yayın yapan ve dağıtımdan önce nüshalarının savcılığa gönderildiği gazete için tanıkların ifadesiyle örgüt yayını yapılıyor denmesi dikkat çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi Fevzi Keleş, Zaman gazetesine kayyım atanmasına karar verdi.

Hakimliğin tutanağında, iddia edilen FETÖ'nün terör örgütü PKK ile iş birliği yaptığı, yurt dışında görüştükleri ileri sürüldü. İktidar siyasetçilerinin ileri sürdüğü iddiaların yer aldığı tutanakta, darbe yapılmak istendiği, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları ile Selam terör örgütü soruşturmalarının bu amaçla yapıldığı iddia edildi. Zaman'ın da bu amaca yönelik yayınlar yaptığı ileri sürüldü.

Savcılığın bu iddialarını dikkate alan hakim Keleş, iktidar siyasetçilerinin son dönemde dile getirdiği iddiaları da sıraladı. İddia edilen yapılanmanın devlete sızdığı, ticari faaliyetler yaptıkları, bağış topladıkları öne sürüldü.
Yapılanmanın cebir ve şiddet kullandığını da dair soruşturmalar olduğunu belirten hakim Keleş, yapının amacına ulaşmak için basın organlarını da kullandığını savundu.

Tanıklar ve gizli tanıklara vurgu yapılan kararda, tanıkların ifadelerinde, gazetenin belirtilen amaca hizmet eder mahiyette yayınlar yaptığını söyledikleri anlatıldı.

Savcılığın iddialarına delil gösterilmeyen kararda, kayyım atanması yönünde kanaat oluştuğu kaydedildi.

Savcı ve hakimin, gazetenin yayınlarının iddia edilen örgütün amacı doğrultusunda yayın yaptığı kanaatine tanık ifadeleriyle ulaşması dikkat çekiyor. Herkese açık yayın yapan gazetenin nüshaları dağıtımdan önce savcılıklara da gönderiliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Zaman'a kayyım atanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER