Zana: Bütün belediye başkanlarımız içeride, bunlar eylem mi yapmıştı?

Zana: Bütün belediye başkanlarımız içeride, bunlar eylem mi yapmıştı?

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, "Bütün belediye başkanlarımız içeride. Bunlar eylem mi yapmıştı? Demek ki istenirse zamanında müdahale edilebilir, önlem alınabilir. " dedi.

Zana, Ankara'daki bombaterör saldırısında ölenlerin bazılarının yakınlarına taziyede bulunmak için İzmir'e geldi. HDP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Zana, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Zana, "Sayın Cumhurbaşkanı, bir an önce ana muhalefet partilerinin tümünü toplamalı. Şimdiye kadar yapmadığını yapmalı. Bu acı herkesindir, hiç kimse bu acıdan siyasi paye çıkarmaya çalışmasın. Bu insanların orada bulunma sebebi, onurlu bir duruştu ve gerçekten çocuklarımızın, hattâ torunlarımızın hakettiği barışçı bir ortamı onlara sunmaya çalışmaktı. O arkadaşların isimlerini tek tek bilmiyorum ama emin olsunlar ki aileleri, o bomba hepimizin yüreğinde patladı. Acılıyız, öfkeliyiz, yaslıyız ve gerçekten isyandayız ama Yunus Emre'nin bir sözü var, 'Öfke baldan tatlıdır ama meyvesi çok acıdır.' Öfke öfkeyi doğuracaktır. Herkes bir an önce bu yas havasını, dayanışma duygusuna dönüştürmelidir. Birlikte el ele tutabilirsek, ancak bu tabloyu değiştirebiliriz." diye konuştu. Herkesin ders çıkarması gerektiğini söyleyen Leyla Zana, "Seçimler gelip geçicidir. Hiçbirimizin vekillik gibi bir makam çabası yok. Hepimizin ortak derdi, halklarımızın haketmediği bu yaşamı nasıl dönüştürebiliriz, değiştirebiliriz düşüncesi ve çabasıdır. Taziyelerde bulunmak üzere buradayım. Ege'ye başka türlü gelmek isterdim. Benim gibi insanların kaderi bu. 40 yıldır hep cenaze topluyoruz, taziyelerde bulunuyoruz. Tekrar tüm ülkenin başı sağolsun. Türkiye'nin de, Kürdistan'ın da başı sağolsun, çünkü ölenler kol kola, yan yana öldü." dedi.

HDP Milletvekili Zana, gazetecilerin can güvenliğiyle ilgili bir sorusu üzerine de şunları söyledi: "Hiçbirimizin kişi olarak hayatlarımıza ilişkin bir kaygısı yok. Bizden sonraki jenarasyona ilişkin kaygılarımız var. Oya dönüştürme olayını da ben çok ayıpsıyorum. Hiçbir arkadaşımızın ne böyle beklentisi ne de bir yaklaşımı söz konusu olabilir. Bu ülke, herkes için güvenilmez hale geldi. Biz de diyoruz ki bu ülke, herkes için güvenilir bir noktaya taşınsın. Tek derdimiz, çabamız bu."

'İSTENİRSE ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLEBİLİR, ÖNLEM ALINABİLİR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını da eleştiren Milletvekili Zana, "30'a yakın elimizde isim var ama eylem yapmadan tutamıyoruz. Bütün belediye başkanlarımız içeride. Bunlar eylem mi yapmıştı? Demek ki istenirse zamanında müdahale edilebilir, önlem alınabilir. Kişinin peşine düşmenin bir anlamı yok. Onu harekete geçiren zihniyete ulaşmak lazım, onu açığa çıkarmak lazım." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Zana: Bütün belediye başkanlarımız içeride, bunlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER