14 Yaş Kız Tenis Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu


İSTANBUL (CİHAN)- Çek Cumhuriyeti'nin Rakovnik şehrinde düzenlenen 2015 (14 Yaş) Kış Tenis Kupası finallerinde mücadele veren Tenis Milli Takımı, son gün maçlarında ev sahibi Çek Cumhuriyeti'ni mağlup ederek Avrupa 3.'sü olmayı başardı.

Takım kaptanları Erdinç Baykal ve Seracettin Turan liderliğinde büyük bir başarıyla finallere yükselen oyuncular Deniz Çömlek, Lara Biter ve Ebru Zeynep Yazgan ev sahibini yenerek tarih bir başarıya imza attı.

20-22 Şubat tarihlerinde yapılan ve toplam 49 ülkenin yer aldığı Avrupa Bayanlar 14 Yaş Tenis Şampiyonası'na milli takım Avusturya'yı 3-0 yenerek başladı. Ardından Fransa'yı ve Ukrayna'yı aynı skorla 2-1 yenen ay yıldızlı ekip, grup lideri olarak Çek Cumhuriyeti'ndeki final serisinde yer almayı başardı.

Rakovnik kentindeki finallerde Hırvatistan, Ukrayna, Rusya, İsveç, İtalya ve Polonya gibi dünya tenisinin lider ülkeleriyle yarışan ve tarihte bir ilki gerçekleştiren milli takım, ilk turda Hırvatistan'ı 2-1 yendi.

İkinci maçta Polonya'ya 2-0 yenilen milliler, üçüncülük maçında dünya tenisinin önde gelen ülkelerinden olan ve turnuvanın ev sahibi Çek Cumhuriyeti ile karşılaştı. Maçı 2-0 kazanan milli takım, tarihinde ilk kez yer aldığı finallerden 'Avrupa üçüncüsü' unvanıyla ayrılmayı başardı.

Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş yaptığı açıklamada, "Bu başarının arkasında yılların emeği var, başta ailelerimizi, antrenörlerimizi, kulüplerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." diyerek şunları söyledi:

"Bu başarıların bundan sonra devam edeceğini belirtmek isterim. Türk tenisi, tüm yaş gruplarında dünya sıralamasının en üst seviyelerini hedeflemiştir. Bu yolda yürüyenlerden, takım kaptanımız Erdinç Baykal ve Seracettin Turan'ı, tarih yazan oyuncularımız Deniz Çömlek, Lara Biter ve Ebru Zeynep Yazgan'ı bir kez daha tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber 14 Yaş Kız Tenis Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER