Aralarında Türk yolcuların da bulunduğu uçak düştü!

Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, İspanya'nın Bercelona şehrinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine giderken düşen uçakta kurtulan olmadığını açıkladı.

Aralarında Türk yolcuların da bulunduğu uçak düştü!

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyinde düştüğü bildirildi.  Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, İspanya'nın Bercelona şehrinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine giderken düşen uçakta kurtulan olmadığını açıkladı. Uçakta 142 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu.
Kazanın olduğu saatte bölgedeki hava şartları iyiymiş

Vidalies saat 10.47'de uçaktan acil durum çağrısı yapıldığını belirtti. Çağrı yapıldığında uçağın 5 bin fitte olduğunu kaydetti. Alain Vidalies, kazanın bu sinyalden hemen sonra gerçekleştiğini duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet de kazanın olduğu yere ulaşmak için tüm imkanların seferber edildiğini açıkladı. Uçağın enkazının helikopterler tarafından tespit edildi belirtidi. Kazanın olduğu saatte bölgede hava şartlarının iyi olduğu da kaydedildi. Türk yolcular da var
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin arasında Türk yolcuların da olduğunu bildirdi KATALAN HABER AJANSI: 39 TÜRK SOYADI VAR

Katalan Haber kanalı '24 Saat', Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu. '24 Saat' kanalı, ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu duyurdu.
HOLLANDE: KURTULAN OLMADI Fransa Başbakanı Valls, '142 ile 150 kişinin ölmüş olmasından endişeleniyoruz' dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise, 'Bu bir trajedi, hayatta kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz' açıklamalarında bulundu.

Airbus'ta kriz masası oluşturuldu

Avrupa'nın uçak üreten şirketi Airbus, Fransa'da A320 uçağının düşmesinin ardından kriz masası kurdu.  Şirketten yapılan açıklamada, kazanın sebebi ile ilgili henüz bilgiye sahip olmadıkları belirtildi.

1988'den beri kullanımda olan A320 uçağı şimdiye kadar 11 bin 537 sipariş aldı ve şimdiye kadar 6 milyar yolcu taşıdı. Şu an itibariyle kullanımda olan 6 bin 191 adet A320 uçağı olduğu belirtiliyor.

Fransa'da 17 yıl sonra ilk uçak kazası

Fransa'nın güneyinde Alman Germanwings Havayolları'na ait yolcu uçağının düşmesinin, 2000 yılındaki Concorde kazasından sonra Fransa topraklarındaki ilk yolcu uçağı kazası olduğu belirtildi.

Air France (AF) Havayolları'na ait süpersonik Concorde uçağı Paris’te Charles De Gaulle Havaalanı’ndan kalkışından birkaç dakika sonra düşmüş; kazada 113  yolcu hayatını kaybetmişti.

Saint Etienne yakınlarındaki Barcelonette'de düşen German Wings Havayollarına ait uçakta 142 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu. Uçağın enkazının Alpler'de 2 bin metre yükseklikte olduğu belirtildi.

<< Önceki Haber Aralarında Türk yolcuların da bulunduğu uçak düştü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER