20. İstanbul Tiyatro Festival programı açıklandı


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKVS) tarafından düzenlenen 20. İstanbul Tiyatro Festivali, görkemli bir kutlama programı sonrası tiyatro severlerle buluşuyor. Yurt dışından 9, Türkiye'den 23 oyun, dans ve performanstan oluşan 32 gösteriye ev sahipliği yapacak olan festival 3-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

20. İstanbul Tiyatro Festivali'nin programı, Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Ceylan Saner'in sunuculuğunu üstlendiği gecede, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ve İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz birer konuşma yaptı. Tanıtım programına, Meltem Cumbul, Erdal Beşikçioğlu, Metin Akpınar ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

Yurt içinden ve dışından çok önemli örneklerin sahneleneceği bir festivalin gerçekleştirileceğini vurgulayan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festivalin İstanbullulara çok önemli katkıları olacağını aktardı.

Bu festivalin yıllardır sürdürülmesinin önemine dikkat çeken İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz, "Uluslar arası bir film festivalinin en önemli özelliği farklı ulus ve kültürlerden önemli yönetmenlerin imzasını taşıyan yapımları barındırmasıdır. Amaç tiyatro sanatından bir demet oluşturabilmektir. Festivalde bu yıl Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, Kanada, İngiltere, İsviçre, İran ve Portekiz olmak üzere 9 farklı ülkeden çok önemli yapımların yanı sıra 23 ulusal yapım da programda yer aldı. Bu yıl tiyatro sanat festivali ortak yapımlarını daha da çok arttırdı. 18 ayrı yan etkinliğimiz var. Festival, adeta okul gibi olacak." diye konuştu.

Gecede ödül alan tiyatro ve sinema sanatçısı Şahika Tekand, "Bu ödül, aldığım ödüler arasında benim için en anlamlı, en mutlu eden ödüllerden biri. Beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

20. İstanbul Tiyatro Festivali; bu yıl yurt dışından 9, Türkiye'den 23 oyun, dans ve performanstan oluşan 32 gösteriyi ve zengin içerikli 18 yan etkinliği 25 farklı mekânda sanatseverlerle buluşturacak. Festival programında yer alan 21 yerli yapımın Türkiye prömiyeri, uluslararası bir yapımın ise dünya prömiyeri gerçekleştirilecek. Festivalde yer alan yerli projelerin 9'u, uluslararası projelerin ise 4'ü İstanbul Tiyatro Festivali'nin ortak yapımcılığında sahnelenecek.
CİHAN
<< Önceki Haber 20. İstanbul Tiyatro Festival programı açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER