3 ilde operasyon

3 ilde operasyon düzenlendi, gözaltı ve tutuklamalar var.

3 ilde operasyon

İstanbul, Adıyaman ve İzmir'de  birçok adrese terör operasyonu düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Arnavutköy'de önceden belirlenen bir adrese terör operasyonu düzenledi. Operasyona Özel Harekat ekipleri de destek verdi. Arnavutköy, Yunusemre Mahallesi'nde bulunan bir daireye Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yardımıyla girildi.


Girilen adreste arama yapıldı. Aramalar sırasında Özel Harekat ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

İzmir'de de nevruz kutlamaları bahanesiyle eylem yapacakları yolunda bilgi alınan, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K.'nin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 500 polisin katılımıyla, 8 ilçede 3 dernek ve HDP ilçe binalarının da aralarında yer aldığı 32 adrese operasyon düzenlendi. 

Operasyon kapsamında nevruz kutlamaları bahanesiyle molotofkokteyli, havai fişekl ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları öğrenilen, aralarında HDP Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K.'nin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. 

Adreslerinde bulunamayan 10 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 2 kuru sıkı tabanca ve bu silaha ait 89 fişek ile terör örgütüne ait dokümanlar ele geçirildi.

Adıyaman’da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, aralarında HDP İl Eş Başkanı Zeliha Karınca'nın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. 6 kişi tutuklandı.

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER