4 büyüklerde ilk devrenin En'leri belli oldu

İlk yarıda 4 büyük takımın sahadaki beyinlerinden Beşiktaşlı yıldız oyuncu Oğuzhan Özyakup, rakiplerine fark attı. Sneijder şut çekmede zirvede yer alırken pas yüzdesinde Diego ve Ekici öne çıktı.

4 büyüklerde ilk devrenin En'leri belli oldu

Sezona şampiyonluk parolasıile başlayan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un, birbirinden yetenekli beyinleri olan Oğuzhan Özyakup, Wesley Sneijder, Diego Ribas ve Mehmet Ekici’nin ilk yarı performansına baktık. Kimi bekleneni veremedi, kimi ise kariyerin zirvesine çıktı. 


OĞUZHAN ZİRVEDE 
İlk yarıyı lider tamamlayan Beşiktaş’ta Oğuzhan Özyakup, çıktığı 15 Süper Lig maçında maç başı ortalama 83 dakika sahada kalarak 5 gol, 5 asist yaptı. Genç orta saha, takımının pas trafiğini yüzde 84,2 isabetli pas oranı ile yönlendirdi. Ligde maç başına 1,9 şut ortalaması ile oynayan 23 ya- şındaki yıldız, çıktığı 5 Avrupa Ligi maçında ise 1 asist yapabildi. 


SNEİJDER ŞUT ÇEKTİ! 
Galatasaray’da 2 şampiyonluk yaşayan Wesley Sneijder, bu sezonun ilk yarısında 15 maçta toplam bin 284 dakika görev aldı. Ligde maç başına 3,7 şut ortalaması ile oynayarak rakip filelere 4 gol atan 31 yaşındaki orta saha, 5 de asist yaptı. Sarı-Kırmızılı ekibin hücumdaki kilit ismi, ilk devre yüzde 81,7 isabetli pas oranına ulaştı. Şampiyonlar Ligi’nde her maç 90 dakika oynayan Hollandalı yıldız sadece 1 asist yaptı. 


DİEGO İDARE ETTİ 
Devreye lider Beşiktaş’ın 1 puan gerisinde giren Fenerbahçe, Emre’yi gönderdikten sonra orta sahayı Diego Ribas’a emanet etti. Brezilyalı yıldız, ligde forma giydiği 14 maçta 1 gol 3 asistle oynadı. Ortalama 66 dakika sahada kalan Diego, maç başı 1,8 şut ortalaması ile oynarken yüzde 85,7’lik bir doğru pas oranı elde etti. Bir önceki sezon Fenerbahçe formasıyla aynı yükü sırtlanan Emre Belezoğlu, Diego gibi 14 maç oynamış fakat ilk yarı bitiminde 3 gol 1 asist yapmıştı. Emre’nin pas yüzdesindeki başarısı yüzde 88,9’du. 


EKİCİ AZ AMA ÖZ OYNADI 
İlk devreyi liderin 17 puan gerisinde kapatan Trabzonspor’da ise sakatlıkların da etkisi ile 10 maç görev alabilen Mehmet Ekici, ilk yarıyı 3 gol, 1 asistle tamamladı. Maç başına ise 3,5 şut ortalaması, yüzde 85,2’lik pas yüzdesi tutturan Mehmet’in verilerinin yüksek olması dikkat çekti. 


ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber 4 büyüklerde ilk devrenin En'leri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER