'6 şehidin katillerini bırakanlar istifa etmeli'


Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, 5 yıl önce İstanbul Halkalı'da askeri araca yönelik saldırı düzenleyerek 6 askerin şehit edilmesiyle ilgili sanıkların tamamının serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Ali Yavuz, "Yargıçlar şehit annesine, şehidin 9 yaşındaki kızına bu durumu nasıl anlatacaklar. 6 şehidimizin katillerini bırakanların istifa etmesi gerekir." dedi.

2010'da Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan, 5 astsubay ile bir astsubay kızının yaşamını yitirdiği bombalı saldırı eyleminde 13 sanıklı davada tutuklu olan son iki kişi de serbest bırakıldı. Bu karara tepki gösteren Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, saldırı yapanların şehitlerin şehadet gününde serbest bırakılmasını kabullenemediklerini dile getirdi. Yavuz, "22 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına PKK terör örgütünce yapılan saldırıda 6 askerimiz şehit olmuştu. Şehitlerimizden biri de Kayseri nüfusuna kayıtlı Astsubay Duran Bayram idi. Dün şehadetinin yıl dönümü idi. Şehadet günü şehidimizi andığımız günde, 6 şehidimizin faillerinden 13'ünün 2 tanesi tutuklu olarak yargılanıyordu. 5 yıl içinde 6 askerimizin şehit olmasına neden olanları yargılayamadık. Yargılamadığımız için de hainler bir dilekçe ile serbest kaldılar." açıklamasını yaptı.

"Biz şehit aileleri olarak diyoruz ki biz milletimizi vatanımızı karşılıksız sevdik. Bedel ödemeye hazırız. Ödüyoruz da" diyen Ali Yavuz, ancak bu tür olayları gördükçe şehit aileleri ve gaziler olarak acılarının tazelendiğini, canlarının bir daha yandığını ifade etti. Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "5 yıl içinde terör örgütünü yargılamayan yargı nasıl tarafsız olur. O yargıçlara sormak istiyorum. O serbest bıraktığınız iki cani yarın size kurşun sıkarsa, sizin çocuklarınıza kurşun sıkar şehit ederse nasıl cevabını vereceksiniz. Sormak istiyorum. Adalet tek taraflı olmasın. Adalet, yargı vatanımızın milletimizin birlik ve beraberliği, bütünlüğü, huzuru ve refahını sağlamak için vardır. Yargı bu milletimizi korumak için canlarını veren askerimizi polisimizi şehit eden canilerin serbest kalması için orada görev yapmasın."

'SİZ ORAYI HAK ETMİYORSUNUZ'

Dernek Başkanı Ali Yavuz, bu kararın can acıttığını ifade ederek, "Tutukluluk halini son veren yargıçlarımıza soruyorum. Bir an önce istifa edin. Siz orayı hak etmiyorsunuz. 6 cana mal olan terör hainlerini serbest bıraktınız. Biz şehit aileleri ve dernek olarak bu hainleri kim serbest bıraktıysa hakkımızı helal etmiyoruz. Bizlerin canı yandı. Canımızı yakanların da canı yansın diyorduk. İdam istiyoruz ama yasa yapıldığı için verilemiyor. Ama müebbet cezası verilsin istiyorduk. Şehidimizin şehadet yıldönümünde kendisini andığımız günde terör örgütüne ödül olarak askerlerimizin katilleri serbest kaldı. Adalet istiyoruz." sözlerini kaydetti.

Başbakan ve Adalet Bakanlığına çağrıda bulunan Ali Yavuz, şöyle dedi: "Terör örgütü üyelerinin serbest bırakılması, terör örgütüne verilen tavizlerin son verilmesini istiyoruz. Terör örgütünün yaptığı eylem ve söylemlerini görüyoruz. Ülkemize zarar veriyorlar. Doğu Anadolu'da masum insanlarımıza zarar veriyorlar. Bu olayları önüne geçilmesini istiyoruz. Terör örgütü üyelerine hak ettikleri cezaların verilmesini ve buna benzer olarak yeni olaylar olmamasını istiyoruz."

'ŞEHİT AİLEMİZ ADETA ÇÖKMÜŞ DURUMDA'

Ali Yavuz, şehit annesine, tutuklu PKK'lıların serbest kaldığı bilgisinin verilmediğini hatırlatarak, "Aile fertlerinden diğerleri bu haberi alınca adeta çöktüler. Sadece şehidimizden aldıkları gururla yaşamlarını sürdürüyorlar. Şehit annesi canilerin serbest kaldığını bilmiyor. Anne, bunu öğrendiğinde onun feryadını kim dindirecek? Kim cevap verecek? Yargıçlar gelip anneyi dinlemişler mi? Şehidimizin 9 yaşındaki çocuğunu dinlemişler mi? Babasız yaşamayı sormuşlar mı? 5 yıl içinde nasıl yargılama süreci var ki sonuçlanmadı. 5 yıl bunlar bilinçli mi yargılanmadı. Onu da sormak istiyoruz. Bu canilerin tekrar yakalanarak hak ettikleri yere gönderilmesini istiyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber '6 şehidin katillerini bırakanlar istifa etmeli' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER