80 ambulansın dağıtım töreni yapıldı


Sağlık Bakanlığı'nın ülke genelinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın anahtar tesliminin 4. etabı Sivas'ta gerçekleşti. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde konuşlandırılan 80 ambulans, ambulans şoförlerine teslim edildi.

Törende konuşan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk, son 13 yılda 112 Acil istasyonlarının 481'den 2 bin 310'a çıkarıldığı vurgulayarak, "Gelen çağrılara kent merkezlerinde ilk 10 dakikada ve kırsal alanda ilk 30 dakikada ulaşarak yüzde 94'lük bir oran yakaladık. Bu alanda gelişmiş ülkelerdeki oranlara ulaşılmıştır." diye konuştu.

Doç. Dr. Gedik, 112 Acil hizmetlerde kullanılan ambulans sayısının 5 bin 73'e çıkarıldığı bilgisini vererek, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret almadan sunmuş olduğumuz bu hizmetin ana unsurlarından birisi de ambulanslarımızdır. Vatandaşlarımızın can güvenliklerini sağlamak amacıyla her yıl sayısını artırarak yaygınlaştırmayı amaçladığımız ambulanslarımızın kalitesini gelişmiş ülkelerin standartlarının daha da üstüne çıkarmış bulunmaktayız. 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılan ambulans sayımız 13 yılda 617'den 5 bin 73'e çıkarılmıştır."

Konuşmaların ardından protokol tarafından 22 kentte hizmet verecek ambulansların anahtarları şoförlerine teslim edildi. Tören sonrası 80 adet ambulans sirenler eşliğinde yola çıktı.

Törene AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ile Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya ile il protokolü ile davetliler katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 80 ambulansın dağıtım töreni yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER