"Salah Abdeslam yaralı olarak yakalandı" iddiası


Paris saldırılarının bir numaralı şüphelisi Salah Abdeslam'ın, polisin Belçika'nın başkenti Brüksel'deki operasyonları sırasında yakalandığı iddia edildi.

Paris saldırılarının halen aranan ismi Salah Abdeslam'ın izlerine aylar sonra rastlanıldı. Geçtiğimiz günlerde Belçika'nın başkenti Brüksel'in Forest mahallesinde bir eve yapılan terör operasyonunda bir zanlı öldürülürken evde bulunan iki kişiden birinin Abdeslam olduğu öne sürüldü. Operasyonda sonrası yapılan incelemelerde apartmanda Abdeslam'ın parmak izlerinin bulunduğu ifade edildi. Savcılık bu bilgiyi doğrularken soruşturmanın selameti adına başka bir bilgi paylaşımı yapılmayacağı ifade edildi. Bu kapsamda Cuma günü polisin farklı baskınlar gerçekleştirdiği öğrenilirken Brüksel'deki Molenbeek semtinde operasyonların da yoğunlaştığı ifade edildi.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, operasyonda Abdeslam'ın yakalandığının henüz doğrulanmadığını söyledi. Devam eden bir operasyonu polisin tamamlaması gerektiğine dikkat çeken Hollande, "Paris saldırıları ile ilgili bir bağlantı var. Fakat şu an için Belçika polisinin işini yapmasına izin vermeliyiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber "Salah Abdeslam yaralı olarak yakalandı" iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER