Abdülhamit Bilici: Türkiye, Suriye veya Libya olmayacak!


Özgür basına yönelik operasyon sonrası tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın cezaevinde yazdığı 'Bir Dizi Film' isimli kitabın tanıtımına katılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, medyaya yönelik baskılara ve Türkiye'nin genel durumuna dikkat çekti. Bilici, "Şunu inanarak söylüyorum; Türkiye demokrasiden kesinlikle dönmeyecek. Türkiye Suriye olmayacak. Türkiye Libya ve Kuzey Kore olmayacak." dedi.

Hidayet Karaca'nın cezaevinde yazdığı 'Bir Dizi Film' isimli kitabının tanıtımı Taksim Elite World Otel'de yapıldı. Programa katılan Abdülhamit Bilici, medyaya yönelik baskılara değinerek, "Memleketin üzerine adeta gök çöküyor. Ankara'dan katliam haberleri gelmeye başladı. Adliyeye gelen arkadaşlarımızla konuştuk. Bizim meselemiz küçük bir mesele haline geldi. Artık çok üzgünüz. Medyaya baskı var. Artık rutin haline geldi maalesef. Ama burada canlar gidiyor. Bunun telafisi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"Bu arkadaşlarımız Bülent Keneş olsun, Mehmet Baransu, Hidayet Karaca, Hasan Cemal, Sedef Kabaş olsun bunların hepsi şerefli insanlar." diyen Bilici, şöyle devam etti: "Yarın daha şerefli insanlar olarak çıkacaklar. Bunun için böyle ekranlar karşısına çıktığımda hicap duyarak şunları söylüyorum: Biz bunlardan dolayı üzülmüyoruz. Beni de buradan alıp götürseler Allah biliyor üzülmeyeceğim. Çünkü suçlu değilim. Mağdur olacağım için büyüyeceğinden hiç şüphem yok. Suçluların bu tür kararlar yüzünden ne yaptıklarını bütün Türkiye gördü. O yüzden suçu olmayanların korkmasına gerek yok. Suçlular korksun diyorum. Şunu inanarak söylüyorum; Türkiye demokrasiden kesinlikle dönmeyecek. Türkiye Suriye olmayacak. Türkiye Libya ve Kuzey Kore olmayacak.

Buradan bizi izliyorsa Hidayet ağabeyime de selamlarımı iletiyorum. Mehmet Baransu meslektaşıma, kardeşime selamlarımı gönderiyorum. Gültekin Avcı ve diğer mağdur meslektaşlarıma selamlarımı gönderiyorum. Ve bu yaşadıkları zulmün ve kıymetli ailelerinin yaşadıkları bu sıkıntının çok yakın zamanda birer demokrasi kahramanı olmanın merdiven taşları olduğunu düşünmelerini istirham ediyorum. Lütfen üzülmesinler. Türkiye demokrasiden dönmeyecek. Biz de herkes için adaleti ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz."

BARIŞ YARKADAŞ: HİDAYET KARACA'NIN BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da programa katılanlar arasındaydı. Yarkadaş, Hidayet Karaca ve diğer tutuklu gazetecilerin durumuna ilişkin bir açıklama yaptı.

"Hidayet Karaca, gazetecilik mesleği ile tanınan ve gazeteci olduğu için tutuklanan bir kişi." diyen Yarkadaş, "Hidayet Karaca'yı belki bir medya toplantısında falan bir iki dakika görmüşümdür ama bir tanışıklığım yok. Hidayet Karaca ile bir tanışıklığımın olmaması ona karşı sürdürülen haksız tutuklama fiiline karşı çıkmamamı engellemiyor. Bir kere demokrat olmanın kıstası zaten budur." ifadelerini kullandı.

Fikir ve düşünce özgürlüğünü her zaman savunacağını belirten Yarkadaş, "Ben fikirleri bilinen, Atatürkçü kimliği ile tanınan bir parlamenter ve gazeteciyim. Hidayet Karaca ile bakış açımız, Türkiye'nin nasıl yönetilmesi gerektiğine dair düşüncemiz örtüşmüyor olabilir. Bu Hidayet Karaca'ya yapılan haksızlığı görmemi engellemiyor. O yüzden Hidayet Karaca'nın biran önce serbest bırakılmasını, varsa delilerin de biran önce dosyaya konulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin tutuklanmasını eleştiren Yarkadaş, ceza infaz sisteminde tutuklamanın bir tedbir olduğunu ancak bugün uygulananın ise cezaya dönüştüğünü belirtti. Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: " Tutukluluk bizim ceza infaz sistemimizde bir tedbir olarak öngörülmüştür. Bugün tedbirden daha çok bir cezaya dönüşmüştür. Hidayet Karaca hakkında herhangi bir mahkeme kararı olmadan cezalandırılmıştır, cezalandırılmaya devam edilmektedir. Keza Gültekin Avcı ve Mehmet Baransu, birçok gazeteci, adını saysak bitiremeyeceğimiz birçok gazeteci ceza infaz sisteminde infaz edilmektedir. Bunların tamamının ortadan kalkması gerekir. CHP olarak, Meclis'e gider gitmez Hidayet Karaca ve diğer gazetecileri tutuklayan, talimatla tutuklayan mahkemelerin, Sulh Ceza Hakimliklerinin kaldırılması için bir teklif verdim. Bu teklifin takipçisi olacağız. CHP olarak nerede haksızlık ve hukuksuzluk varsa onun karşısında duracağız.

7 televizyon kanalı haksız ve hukuksuz bir biçimde, keyfi bir biçimde Dijitürk platformundan çıkartıldı. 5 milyon insan bu kuruma abone, buraya para veriyor ve bu kanalları izlemek istiyor. O kişilerin o televizyonları izleme hakkı keyfi bir biçimde ellerinden alınıyor. Buna kimin ne hakkı var? Biz bu yapılana da karşıyız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dijitürk'e karşı esaslı bir kampanya başlattı. Buradaki temel mesele düşünceyi ifade özgürlüğünün serbest olmasıdır."

Abdulhamit-Bilici-Turkiye-Suriye-veya-Libya-olmayacak-1908137.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Abdülhamit Bilici: Türkiye, Suriye veya Libya olmayacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER