Adana Huzurevi'ne Alzheimer Danışma Merkezi açılacak


Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde temeli atılan Alzheimer Gündüzlü Yaşlı Bakım Kulübü Danışma Ünitesi'nin Aralık 2015'te bitmesi bekleniyor. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Çukurova Belediyesi'nin proje ortağı olduğu merkezin inşaatı devam ediyor.

Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı ile birlikte inşaatı gezen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 187 bin TL maddi katkı yaptıkları merkezin Adana'da bir ilk olacağını ve alanında önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi. Çetin, "Bir belediyenin öncelikli görevi sosyal projelerdir. Unutmayalım ki herkes bir gün yaşlanacaktır." dedi.

Yaşlı bakımının uzmanlık ve sabır isteyen çok önemli bir iş olduğuna dikkat çeken Çetin, "Daha 10 gün önce üç emekli dinlenme evini birden açmış, ikisinin inşaatını sürdüren bir belediyenin başkanı olarak altını bir kez daha çizmek isterim ki yerel yönetimlerin öncelikli görevleri arasında sosyal projeler olmalı. Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje biter bitmez yolunu da yapacağız, eksiklerini de gidereceğiz." diye konuştu.

Bakımı çok özel beceriler gerektiren alzheimer hastaları için Adana Huzurevi bahçesinde yapılmakta olan Alzheimer Gündüzlü Yaşlı Bakım Kulübü Danışma Merkezi'nde yaşlılara yönelik çok önemli bir hizmet verileceğini belirten Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti: "Binlerce ailenin sorunu olan alzheimer ile mücadele ve baş edebilmenin yollarını bilim insanları araştırırken biz belediye başkanlarına düşen görev de bu insanlara nasıl hizmet edilebileceği ve nasıl mekanlar oluşturulacağı konusudur. Bu imkanı çok önemli bir adım olarak görüyorum."

Çetin, bin 100 metrekare alan üzerinde tek katlı büyük bir bina yapılmasını öngören proje biter bitmez yolunun asfaltlanacağını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Huzurevi'ne Alzheimer Danışma Merkezi açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER