Adliye çalışanlarına 'iş sağlığı ve güvenliği' eğitimi

Adliye çalışanlarına 'iş sağlığı ve güvenliği' eğitimi

Adana Adliyesi'nde, yaşanabilecek muhtemel iş kazalarının önlenmesi, çalışanların iş şartlarından kaynaklanabilecek sağlık problemlerinin önüne geçilmesi, güvenlik şartlarının iyileştirilmesi amacıyla çalışanlara 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi verilmeye başlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, vatandaşların adalete erişimini kolaylaştıracak, personelin moral ve motivasyonunu arttıracak çalışmaların süreceğini söyledi. Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun uygulamaları çerçevesinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi amacıyla eğitim programı hazırladı.

BİN 356 PERSONEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK

Bu kapsamda; adliyede görev yapan yazı işleri müdürleri, zabıt katipleri, mübaşirler, teknisyenler, hizmetli ve sözleşmeli personel dahil bin 356 kişiye adliyenin toplantı salonunda gruplar halinde eğitim verilmeye başlandı. Mahkeme ve savcılık birimlerinde görev yapan çalışanlar, İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu'nda görev yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Furkan Doğanay ve Selin Özmen ile Adliye Hekimi Dr. Haluk Lütfi Özkut tarafından 4'er saat olmak üzere toplam 8 saat gruplar halinde eğitime alındı. Uzmanlar patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma yolları, güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma; doktor Özkut ise başta ilk yardım ve kurtarma olmak üzere meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma, toplu yaşanan kazalarda alınacak tedbirler, kalp, solunum, yanık, zehirlenme gibi konularda eğitim verdi.

ÇALIŞANLARA 'ERGONOMİ REHBERİ'

Eğitim sırasında, iş kazaları ile ilgili video sunumu da yapan uzmanlar ayrıca, bilgisayar karşısında sürekli görev yapan adliye personelini ergonomi kuralları konusunda bilgilendirmek amacıyla 'Ergonomi Rehberi' hazırladı. Rehberde oturuş bozukluklarının giderilmesinden, koltuğa nasıl oturulması gerektiğine, bilgisayar ekranı ve klavye kullanma şeklinden iş gereçlerinin düzenlenmesine, oda sıcaklığının ayarlanmasından çekmece düzenine kadar birçok tavsiye yer aldı. Tüm adliye personeline dağıtılan rehberde ayrıca, adliye çalışanlarının sık sık karşılaştığı sağlık problemleri olan bel fıtığı, boyun fıtığı, bilek ve kollarda ağrılar gibi şikayetleri engellemek için resimli 'ofis egzersizleri'ne yer verildi. Her gün 3 dakika yapılacak egzersiz hareketleriyle, bilgisayar başında çalışmadan kaynaklanabilecek sağlık problemlerinin önlenebileceği belirtildi.

HAKİM, SAVCILARA DA EĞİTİM VERİLECEK

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, iş sağlığı ve güvenliğini çok önemsediklerini belirterek, ilk aşamada adliyede görev yapan tüm personele, daha sonra da hakim ve cumhuriyet savcılarına bu konuda eğitim verileceğini söyledi. Yaklaşık 4 ay sürmesi planlanan eğitimle meslek hastalıkları ve iş kazalarının önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydeden Yeldan, "Verilen bu eğitimlerle çalışanların sağlık açısından yaşam kaliteleri artacak, iş ortamı her yönüyle daha güvenli hale gelecek. Bu çalışmalarla, tüm yargı mensuplarımızın iş sağlığı ve güvenliğini en üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz. Bu kapsamda adliyemizde vatandaşların adalete erişimini kolaylaştıracak, personelimizin moral ve motivasyonunun arttıracak çalışmalarımız devam edecek." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Adliye çalışanlarına 'iş sağlığı ve güvenliği'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER