ADÜ'nün 2015 yılı yatırım bütçesi 33,2 milyon lira


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), 2015 yılında 33,2 milyon liralık ödenekle yatırım yapacak. Yatırım bütçesinin 31,2 milyon lirası Hazine yardımı, geri kalanı üniversitenin gelirlerinden karşılanacak. ADÜ, yatırımda en büyük payı ise 20,9 milyon lirayla eğitime ayırdı.

2015 yılı yatırım ve projeleriyle ilgili bilgi veren ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, yatırım programına toplam 33 milyon 246 bin TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı. Bu bütçenin 31 milyon 20 bin TL'sinin Hazine yardımı, 2 milyon 226 bin TL'sininse üniversitenin öz geliri olduğunu belirten Özer, bazı yatırımları bu yıl bitirmeyi planladıklarını söyledi. Prof. Dr. Özer, "2015 yılı gelirlerinin sektörel dağılımına bakacak olursak, eğitim sektörüne ana payı, 20 milyon 998 bin TL olarak ayırdık. Spor sektörüne 800 bin TL, sağlık sektörüne 9 milyon 720 bin TL, teknolojik araştırmalar sektörüne 1 milyon 726 bin TL. Eğitim sektörüne ayrılan yapın dağılımına bakacak olursak bunları sekiz ana başlık altında toplayabiliriz. Birincisi kampüs altyapı projesi. Bu projeye geçen sene başlanmıştı. Bu sene ise 4,5 milyon lira ödenek ayrılmıştır. 2016 yılı sonunda projenin tamamlanması planlanmaktadır. Bu projede tüm kampüslerimizde, sadece merkez kampüsümüzde değil, yol, su, elektrik, aydınlatma, trafo, temiz sular, kanalizasyonlar depolar, peyzaj gibi çalışmalar yapılmaktadır. Eğitim sektörünün ikinci projesine bakacak olursak, derslikler 3. blok; burada 17 bin metrekare yatırım programına alınmıştır. 2015 yılında bu yatırım programına dahil edilmiştir. Şu anda mimaride uygulama programları hazırlanmaktadır. Bu yılki ödeneği 4 milyon 226 bin TL'dir. 2015 yılında başlayacak bu projemizi, 2017 yılında bitirmeyi planlamaktayız. Üçüncü projemiz Yabancı Diller Yüksek Okulu. Bu 3 bin metrekare olarak öngörülmüştür. 2014 yılında ihale edilmiştir. Bu yıl 1 milyon 731 bin TL ödeneği vardır. Haziran veya temmuz aylarında hizmete açılması planlanmaktadır." dedi.

Yatırımlar içerisinde 8 bin metrekarelik kütüphane de planlandığını beyan eden Prof. Dr. Törün Özer, "2015 yılı yatırım programına, 13 milyon 450 bin liralık proje maliyetiyle dahil edilmiştir. Bu yılki ödeneği 3 milyon liradır. Bu yıl inşaat ihalesine başlayıp 2017 yılı sonunda da tamamlamayı planlamaktayız. Etüt projeler; bunlar kütüphane ve derslik projeleri. Bu projeler için 100 bin lira ayrılmıştır. Muhtelif projeler için burada da rektörlük ve bağlı birimlerdeki makine, teçhizat ve cihaz alımları için toplam 6 milyon 900 bin lira ödenek tahsis edilmiştir. Bakım onarımlar konusunda takdir edersiniz ki üniversitemizin çok kampüsü var, 17-18 tane. 400 bin metrekare kapalı alanımız var. Bunların da gerekli çatı, kapı ve bakım onarımları için 500 bin TL ödenek tahsis edilmiştir." şeklinde konuştu. Diğer sektörler ve yatırımlar hakkında da bilgi veren Özer, "Bir de yayın alım giderleri için, üniversite olduğumuz için, gerek akademik gerekse bilimsel çalışmaları hocalarımızın takip edebilmeleri için 500 bin TL'lik bütçe ayrılmıştır. Eğitim sektörümüzün dağılımı bu şekildedir. Spor sektörünün toplam 11 milyon lira proje bedeli vardır. Bu daha önce başlanmıştır, bugüne kadar 9 milyon lira harcanmıştır. 2015 yılı için ödeneğimiz 800 bin liradır. 2016 yılında da geriye kalan 1 milyon 200 bin lirayı harcayıp yıl sonuna kadar spor tesislerimizi bitirmeyi planlamaktayız." ifadelerini kullandı.

ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi binasının yanına ek bir bina daha yapılacağını ve 350 yatak kapasitesiyle hizmet vereceğini kaydeden Prof. Dr. Özer, "Bu binamız 18 bin metrekare olarak planlanmaktadır. Bu yıl yatırım programına dahil edilen projenin maliyeti, 27 milyon lira civarındadır. Bu yılki ödeneği 2 milyon 700 bin liradır. Buranın mimari ve uygulama projesi ihalesi yapılmıştır. Bu yıl içerisinde inşaata başlanması planlanmaktadır. Bu binamızda, şu anki binamıza ek olarak 350 yatak, poliklinikler, ameliyathaneler, acil servis olması planlanmaktadır. Ayrıca buranın donanımı için de 7 milyon liralık bir makine ve teçhizat alımı için ödenek tahsis edilmiştir." dedi.

ADÜ'de ayrıca teknolojik araştırmalar için de kaynak ayrıldığını kaydeden Özer, "Teknolojik araştırmalar sektörümüze, üniversitelerin araştırma ve geliştirme faaliyetlerini devam ettirebilmesi kapsamında 1 milyon 726 bin lira ödenek tahsis edilmiştir. Bunlarda yine hocalarımızın bilimsel konulardaki araştırma projelerine destek için ayrılmıştır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber ADÜ'nün 2015 yılı yatırım bütçesi 33,2 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER