Afyon'da bir yıldır çürüyen araçlar muhtarlıklara verilmeye başlandı


Afyonkarahisar'da nüfusu 2 binin altında kaldığı için kapanan ve köye dönüşen 47 belediyenin araç ve gereçleri bir yılın ardından ihtiyaç olan köy muhtarlıklarına verilmeye başlandı.

Kapanan belediyelere ait çok sayıda kepçe, dozer, makam aracı, itfaiye aracı gibi birçok aracın bir yıldır hizmete verilmeyip çürümeye terk edildiği ortaya çıkmıştı. Konunun basında gündeme gelmesinin ardından araçların durumu mecliste tekrar ele alındı. Araçlardan bazıları talep halinde köy muhtarlıklarına verilirken, bir kısmı da satışa çıkıyor.

"BİR YIL NEDEN BEKLETİLDİ"

MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Karagöz, geçen yıl kapanan belediyelerin araçlarının bir kısmının muhtarlıklara devredilmesine karşı çıkanların bugün aynı noktaya geldiklerini söyledi. Karagöz, kapanan belediyelerin araçlarının bir kısmının ihaleyle satışa çıkarıldığını traktör, otomobil, su tankı, itfaiye gibi bir kısmının da ihtiyaç olan köy muhtarlıklarına verilmeye başlandığını dile getirdi. Karagöz, bazı çalışır durumda olan araç ve gereçlerin, iş makinelerinin de oluşturulan 22 hizmet noktasında kullanılmaya başlandığını anlattı.

İl Genel Meclisi üyesi İsa Çağa da Afyonkarahisar'da yasa gereği nüfusu 2 binin altında kaldığını için köye dönüşen 48 beldeye hizmet vermek için kurulan bölgesel hizmet noktalarının sağlıklı işlemediğini ileri sürmüştü. Hizmet noktalarının Afyonkarahisar'a kurulmasının üzerinden 1,5 yıl geçtiğini belirten Çağa, bunların ölü noktalar olduğunu savunarak şunları söylemişti: "Afyonkarahisar'da kurulan hizmet noktalarının şuan nasıl bir hizmet ettiği belli değil? Kepçesi mi var? Kamyonu mu var? Çöp arabası mı var? Kaç personeli var? Neyi var? Neyi Yok? Belli değil? Adı hizmet noktası ama bana göre buralar ölü nokta. Her şeyden önce hizmet noktası nedir? Ne değildir? Açıklaması yapılmalıdır.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde nüfusu 2 binin altında kaldığı için kanun gereği köye dönüşen 47 belediyeden İl Özel İdaresi'ne devredilen envanterde çöp aracı, itfaiye aracı, kepçe, kamyon, traktör, su tankı, otobüs, midibüs, otomobiller bulunuyordu.

CİHAN
<< Önceki Haber Afyon'da bir yıldır çürüyen araçlar muhtarlıklara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER