Ahmet Nur Çebi: Kupa bizim olacak


Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Kupası'nın kendilerinin olacağını söyledi.

Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final müsabakaları için kura çekimi yapıldı ve eşleşmeler belli oldu. Kura sonrası Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulundu. Kurayı değerlendiren siyah beyazlı yönetici, "Şuan buradaki 8 takım zor koşullarda başarmış buraya gelmiş hepsi bizim için önemli rakiplerdi. Büyüğü veya küçüğü kura çekmedik bir eşleşme gerekiyordu böyle çektik kurayı." dedi.

Amedspor-Fenerbahçe karşılaşmasında sarı lacivertli takım yarı finale çıkması halinde olası bir derbi maçı için ise Çebi, "Güzel derbi olur umarım biz inanıyoruz kupayı kaldıracağımıza kupa bizim olacak dolayısıyla. Fenerbahçe maçını da aşarak finali bir takımla oynamayı arzu ediyoruz bunun da böyle olacağına inanıyoruz. İnanmadığınız takdirde o takım seçmişsin bu takımı seçmişsiniz o erken çıkmış bu geç çıkmış önemli değil sadece isteyeceksiniz ve alacaksınız." yorumunda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kupanın para kazandırmadığı görüşleri hakkında ise ikinci başkan, "Ekonomik olarak baktığımızda Aziz beye katılıyorum. Ekonomik anlamda kulüplere pek katkısı yok ancak bu kulüplerin sadece görevi ekonomiyi yürütmek değildir. Türk futboluna hizmet etmektir. Türk spor kamu oyunun ilgi ve alakasını futbola odaklamaktır. Manevi tarafından baktığınızda ben bu turnuvanın Anadolu'ya yayılan buram buram futbolun daha da ilgi çekebilmesi anlamında katkı vereceğini düşünüyorum. Burası sadece ekonomiye dayalı görev yapmıyoruz aynı zamanda kamusal görevi de var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ayaklarına giden Beşiktaş'ı Fenerbahçe'yi orada seyretmeleri onların takımlarıyla rekabet etmemizin muhakkak ki futbola ilgi ve alaka anlamında çok katkısı var. Bu tarafı bizim açımızdan ağır basıyor. Katkı vermek zorundayız bunu da isteyerek ve zevkle yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım'ın havuzdan çıkma söylemleri için ise Çebi, "Ben başka camiayla ilgili yorum yapma hakkına sahip değilim. Oradakiler böyle takdir edip böyle yaparlarsa biz de o gün gereğini gerektiği gibi yaparız." cevabını verdi.

Yeni transferler ve ertelenen maçlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ahmet Nur Çebi, "Takımımız sürekli çalışıyor. İki kupa maçı oynadık. Yeni gelenleri hem kupada hem de ligde göreceğiz. Ertelenen maçlar için ise şunu söyleyeyim. Hava yağmurlu ise yağmurda karlı ise karda güneşli ise güneşte oynanmalı. Avrupa'da bu böyle. Zevk için oynanmıyor bir rekabet var sonuçta. Hava koşulları neyse orada oynayacaksınız." dedi.

Yöneticilikten ayrılma konusunda ise Çebi, "Mayıs'a çok var. Önümde kafamı taktığım Beşiktaş'ın şampiyonluğu, stadın bitmesi. Bir röportajımda birçok insanın yönetici olma hakkı olduğunu onlara da yer ayrılması gerektiğini söyledim. Bugünün koşullarında emaneti vereceğimiz kişilerde önemli tabi." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Nur Çebi: Kupa bizim olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER