Air France uçağına acil iniş yaptıran paketi bulan kişi gözaltına alındı


Fransız uçağına dün acil iniş yaptıran şüpheli paketi bulan yolculardan biri gözaltına alındı.

Fransız Ulusal Havayolu Şirketi Air France'ın Mauritius Adaları-Paris seferini yapan uçağı dün bomba şüphesiyle Kenya'ya acil iniş yapmıştı. Gözaltına alınan kişinin uçağın tuvaletinde şüpheli bir madde olduğunu tespit eden 58 yaşındaki eski bir polis memuru olduğu kaydedildi. Şüpheli, yolcuların bekletildiği Kenya'dan Paris'e gelişinde Charles de Gaulle havaalanında gözaltına alındı. Şüphelinin yolcular arasında bulunan eşinin de kabin ekibiyle birikte görgü tanığı olarak ifadesine başvuruldu. Soruşturma kaynakları, gözaltına alınan şüphelinin yolculuk sırasında birçok kez tuvalete girip çıktığının tespit edildiğini söyledi. 58 yaşındaki yolcunun şüpheli maddeyi tuvalete koymakla suçlandığı aktarıldı. Ayrıca uçuştan önce uçağın kontrol edildiği ve hiçbir şüpheli duruma rastlanmadığı belirtilirken, bomba süsü verilmiş paketin sadece yolcular tarafından konulmuş olabileceği dile getirildi.

Air France uçağın acil iniş yapmasıyla ilgili sabah saatlerinde suç duyurusunda bulunmuştu. Bobigny Savcılığı da uçuşu aksatmak ve yolcuların güvenliğini tehlikeye atmak suçundan soruşturma başlattı.

Air France'ın Mauritius Adaları-Paris seferini gerçekleştiren uçağı, tuvaletinde bulunan bomba süsü verilmiş paket nedeniyle Kenya'ya acil iniş yapmıştı. Yapılan incelemede uçağın tuvaletinde bulunan paketin bomba olmadığı anlaşılmıştı. Air France Üst Yöneticisi Alexandre de Juniac da bomba süsü verilmiş paket ile ilgili, "Kartondan yapılmış kutunun üzerinde küçük bir pişirme saati" ifadelerini kullanmıştı.

Boeing 777 tipi uçakta 459 yolcu ve 14 mürettebat bulunuyordu. CİHAN
<< Önceki Haber Air France uçağına acil iniş yaptıran paketi bulan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER