AK Parti'li Mehmet Metiner: Ona da (Bülent Arınç) inanmıyoruz


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 7 Haziran seçimlerine giderken eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Melih Gökçek'in Ankara'yı parsel parsel sattığını söylediğini hatırlattı. "Bize inanmıyorsanız Sayın Bülent Arınç'a inanabilirsiniz." diyen Emir'e, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Ona da inanmıyoruz." karşılığını verdi. Melih Gökçek'in 2004 yılında da uçuk kaçık projeleri olduğunu hatırlatan Emir'e Mehmet Metiner, "O doğru, Melih'in fantezileri çok." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 25'inci birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yönetiyor. Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasında 'Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Çerçeve Anlaşması' kapsamında 'Yatırım Anlaşması' görüşülüyor.

Bir konuşma yapan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'nın sorunlarından bahsetti. Ankara'nın büyük bir ulaşım sorunu, metro sorunu olduğunu belirten Emir, Melih Gökçek'in defalarca parkları, tesisleri, köprüleri açmaya alışkın olmasına rağmen kendi yapamadığı metroyu Ulaştırma Bakanlığı'na devrederken de tören yapmayı ihmal etmediğini hatırlattı.

Başbakanla beraber, yine şaşaalı bir törenle, önümüzdeki üç yılda Ankara'da neler yapacaklarını anlattıklarını dile getiren Emir, "Bizim için eğlenceli bir toplantı oldu o. Bakınız, okuyorum; 'Ulusun artık beklemeye tahammülü kalmamıştır ve açık söyleyeyim, hiç de başkent Ankara'nın hak ettiği bir durum da değildir.' Bu sözler kimin? Sayın Başbakanın. O sırada yirmi iki yıllık Belediye Başkanı da bu sözleri alkışladı, biz de yüzümüzde tebessümle ama kalbimizde acıyla bu anları seyrettik. Tabii, Keçiören metrosuysa hâlâ açılmadı. On yıldan uzun bir süredir yapılacağı söyleniyor ama Keçiörenli hemşehrilerimin trafik çilesi bitirilemedi. Sayın Melih Gökçek Keçiören'de Belediye Başkanı olduğu zaman ben Keçiören'de büyümeye çalışan bir çocuktum ve hâlâ Melih Gökçek Belediye Başkanı. Ve Ankara'da -üzülerek söylüyorum- parsel parsel arsa satışı dışında, rant üretimi dışında modern şehirciliğe, çağdaş şehirciliğe ait hiçbir örneği, maalesef göremiyoruz. Dün de açıkladılar, Ankara'ya boğaz getireceklermiş. Getirsinler, memnun oluruz. Bizim vergilerimizle oraya boğaz yapabilirsiniz, gerekliyse yapın, biz de yararlanırız ama o boğazın etrafında arsaları kime peşkeş çekeceğinizin -buradan uyarıyorum- takipçisi olacağımızı, iki elimizin yakanızda olacağını da bilmenizi istiyorum. Metro açmakla bitmiyor. Metro saatleri akşam 10.30'da bitiyor arkadaşlar. Herkesi evinde hapsetmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız ve bir metronun 22.30'da kapanmasını asla kabul etmiyoruz. AnkaraKart 5 liraya satılıyor Ankaralı hemşehrilerime. Düşünebiliyor musunuz, bir kamu hizmeti, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da, bir kanun maddesinde açıkça bir amir hüküm varken 5 liraya satılıyor. Buradan, hemşehrilerime bunu yargıya taşıdığımı ve Melih Gökçek 2008 yılında haksız yere aldığı o sayaç paralarını nasıl vatandaşlarımıza iade ettiyse bu 5'er liraları da iade ettireceğimizi bildirmek istiyorum. Tabii, 5 lira buradaki arkadaşlar için veya zenginleştirilmiş insanlar için düşük rakamlar gibi görünebilir ama geniş halk yığınları için anlamlı bir paradır." diye konuştu.

7 Haziran seçimlerine giderken eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Şu anda konuşmuyorum partime zarar vermemek için ama Ankara'yı nasıl parsel parsel sattığını seçimlerden sonra anlatacağım." dediğini hatırlatan Emir, ama her zamanki gibi çark ettiğini belirtti.

"Bize inanmıyorsanız Sayın Bülent Arınç'a inanabilirsiniz." diyen Emir'e, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Ona da inanmıyoruz." karşılığını verdi.

Melih Gökçek'in, 2004 yılında da uçuk kaçık projeleri olduğunu hatırlatan Emir'e, Mehmet Metiner, "O doğru, Melih'in fantezileri çok." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti'li Mehmet Metiner: Ona da (Bülent Arınç) inanmıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER