Akdeniz Üniversitesi'nden 70 ülkeden gelen öğrencilerine oryantasyon


Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yabancı öğrencilere yönelik tanıtım programı düzenlendi. Türkiye'de eğitim görecek 70 ülkeden öğrenciler, üniversite ve Antalya'da hayatlarını kolaylaştıracak bilgiler edindi.

Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu'nda düzenlenen uyum programı bağlama dinletisiyle başladı. Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, yaptığı konuşmada uluslararası yüksek öğretimin önemin dikkat çekti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda uluslararasılaşma faaliyetlerini her geçen gün arttırarak sürdürdüğünü ve uluslararası öğrenci sayısını her yıl daha da artırdığını söyledi. Bu kapsamda üniversiteye yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilere üniversitenin sosyal ve kültürel imkanları hakkında bilgi vermek amacıyla oryantasyon programı düzenlediklerini dile getirdi.

Özkan, oryantasyon programının sabah oturumunda Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin tanıtımının ardından, öğrencilerin yararlanabileceği Erasmus+, Mevlana ve Free Mover Değişim Programları ve IAESTE Staj Programı ile ilgili uzman personelin bilgi verildiğini vurguladı. Yabancılara Türkçe Öğretimi, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Üniversite Hayatında Yaşanan Zorluklar ve Başa Çıkma Yolları ile ilgili sunumlar yapıldığını belirten Özkan, ayrıca Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Mediko hizmetlerinin tanıtılacağını aktardı.

Öğrencilere yapılacak bilgilendirmenin ardından üniversite kampüsü ve Antalya'nın tanıtımı için tur organize ettiklerini anlatan Özkan, öğrencilerin ve üniversitenin akademik ve idari personelinin kaynaşması ve öğrencilere Türk Kültürünün tanıtımı amacıyla Türk Gecesi düzenleyeceklerini söyledi. Türk Gecesi'nde Türk Müziği eşliğinde Türk mutfağından örnek yemeklerin ikram edileceğini belirten Özkan, Türk Gecesi'ne örgün öğretim kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra değişim programları kapsamında üniversitede eğitim gören yaklaşık bin 700 uluslararası öğrencinin tümünün davetli edildiğini hatırlattı.

AÜ, 2015-2016 öğrenim döneminde bin 346 uluslararası öğrenci bulunuyor. Bunlardan bine yakını lisans programlarında 231'i ise yüksük lisans programlarında bulunuyor.

Katılımcılara merak ettikleriyle ilgili sorular yönelten öğrenciler, programın ardından öğretim üyeleriyle birlikte özçekim yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi'nden 70 ülkeden gelen öğrencilerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER