Akın İpek net konuştu

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu başkanı Akın İpek, medyayı susturma operasyonuyla ilgili Bugün TV'de önemli açıklamalarda bulundu. Akın İpek, 'Bir kuruş kara para bulsunlar, şirketi kendilerine hediye edeceğim, bu 7 milyar doları bulsunlar kendilerine hediye edeceğim' dedi.

Akın İpek net konuştu

İşte Akın İpek'in açıklamalarından satır başları: 

Milyarlarca dolarlık bir şirkete baskın yapıyorsunuz, Uluslararası medyada çalkantı oluyor. Bütün değerler allak bullak oluyor yatırımcıların aklı karışıyor. 

Bugünkü baskın neden oldu biliyor musunuz? Az önce tutanak elime geldi.  Baskının gerekçesi olarak 3 tane basit sebep var. Bir tanesi Ereğli Demir Çelik diye bir yerden bizim aile vakfımıza 122 milyon TL diye bir para geldiğini iddia ediyorlar. Ben Ereğli Demir Çelik'in ne kendisini ne sahiplerini ne akrabalarını tanımam bilmem. 

Benim ne Ereğli Demir Çelik'ten ne de başka bir gruptan aile vakfına bir kuruş para girmemiştir. Biz şirket olarak kendi vakfımızı ayakta tutuyoruz. Bu kadar basit bir iddiayı öğrenmek için bankaya bir murakıp gönderirsiniz. Benin böyle bir paraya ihtiyacım da yok. 


İkinci mesele ise 7 milyar dolardan bahsediyorlar. Bizim gibi şirketler paralarını bellivadelerde açma kapatma yaparlar. Siz sadece açmaları alt alta koyar toplar, kapatmaları toplamazsanız ortaya böyle 7 milyar dolar çıkar. Yok böyle bir para kardeşim. Niye bana baskına gelmişler biliyor musun. 

Bu 7 milyar doların MASAK'a  bildirip bildirilmediğini sormak için bana gelmişler. Bana değil bu parayı sormak için bankaya baskın yapın.Bankalar zaten bu tür paraları otomatikmen MASAK'a bildirmek zorundalar. Çünkü mevzuat böyle. Bildirmemelerine imkan yok.  

Bunun dışında benim şirketlerime baskın yapmaları için hiç bir gerekçeleri yok.

TRAFİK CEZAM BİLE OLMADI

Buradan bütün kamuoyunua duyuruyorum. Benim trafik cezam bile olmadı. Dikkatli yaşadım. Medyamda yalan ve iftira yayınlanmasını istemem. Ben kendi medyamda oturup da şu adama iftira atın yazın diyecek adam mıyım? Böyle bir şeyi istemem.

Yurt dışında zaten önemli bir faaliyetimiz başlamış. Türkiye'deki arama yapılmış sahaların üçte biri kadar alanda arama yapıyoruz. Benim Türkiye'den kaçmam için bir gerekçe yok. Madenlerimizin 8 noktasında 6 dakikada bir analiz alıyoruz, ölçüm alınıyor.

Devletimizin işçi sağlığı ile ilgili imzaladığı uluslararası bir anlaşma var. Uygulaması 2019 sarkıtıldı. Ancak biz 5 yıl önce bu anlaşmayı imzalayarak hayata geçirdik.

ÇIKARTIR BELGESİNİ ORTAYA KOYARIZ

Ben kendi müessesem için söylüyorum. İftira atamazlar. Atarlarsa da iki gün sonra çıkartır belgesini ortaya koyarız.

Ben kendi grubumda da yaptığı iş dışında ahlaki değerleriyle ilgilenmedim. Ben herkese insan olduğu için bugüne kadar saygı gösterdim. Bunun için bir bedel ödüyorum şu anda. Üzüldüğüm şey görmüş olduğumuz haksızlık. 

İşlerimizde çok başarılı olduk. Kademeli olarak yayınlıyoruz gelirlerimizi. Her şey açık.

YAZIKLAR OLSUN BE KARDEŞİM...

İzahı olmayan bir para girişi yok

Başka para girişi yok. Bütün harcamalarım resmi. 3 ayda bir harcamaları yayınlayanan bir şirkete tutup neden baskın yaparsınız. Siz böyle bir şirkete leke atabilir misiniz? Tutmaz. Şirketim için aklı hayale gelmeyen iftiralar atılıyor. Yazıklar Olsun be Kardeşim...

Bir insan yalan olduğunu bile bile, iftira olduğunu bile bile nasıl böyle konuşabilir.

Kendim ve grubumla alakalı, bankaya sorsunlar, Ereğli Demir Çelik'e sorsunlar.

Grubumuza dışarıdan gelmiş bir kuruş para girişi olmadı.

EVİN KAPISINI KIRIP GİRDİLER

İçinde oturduğumuz eve kapısını kırıp girdiler.

Çocuklarımın odalarına kadar aramış olduğunuz şüphenin gerekçesi nedir?

Bir kuruş kara para bulsunlar, şirketi kendilerine hediye edeceğim, bu 7 milyar doları bulsunlar kendilerine hediye edeceğim. İnsan haklı olduğu zaman çok rahat konuşur.

Çok değerli büyüklerimiz aradılar, hepsine nezaketleri için teşekkür ediyorum.

<< Önceki Haber Akın İpek net konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER