AKP - MHP kavgasının görüntüleri ortaya çıktı

Mersin'de MHP konvoyunun durdurulmasının altından AKP çıktı.

AKP - MHP kavgasının görüntüleri ortaya çıktı

Mersin’de aralarında MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in makam aracının da bulunduğu konvoydaki kişilerin AKP üyesi bir genç ile 2 arkadaşını tartaklaması gerginlik yarattı. Olay güvenlik kameralarınca an an görüntülendi. Jandarma ekipleri zanlıları yakalamak için aralarında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekilleri ile büyükşehir belediye başkanının bulunduğu konvoyu durdurarak arama yaptı. MHP’liler konvoyun aranmasına tepki gösterdi. Mersin’de bulunan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da darp edilen genci hastanede ziyaret etti.


Olay önceki gün Mersin’in erdemli ilçesi’nde meydana geldi. MHP’nin seçim konvoyundan bir grup Erdemli Gençlik Kolları üyesi Seyit Duru ve 2 arkadaşını bir petrol istasyonunda araçlarından çıkararak darp ediyor. Olay petrolün güvenlik kameralarınca da saniye saniye görüntüleniyor. Saldırının ardından Duru, Erdemli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınıyor ve saldırganlardan davacı olduğunu belirtti.




BAŞKAN KOCAMAZ: BİZ BU DEVLETİN HANGİSİNE GÜVENECEĞİZ

Jandarmanın daha önce kavgaya karışan iki kişiyi gözaltına almak üzere konvoyun önünü kestiği belirtilirken, tartışmaya başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Biz bu devletin hangisine güveneceğiz, kime güveneceğiz? Bir sürü PKK’lıya böyle bir hareket yapabiliyor musunuz? Bizim arkadaşlarımız darp edilseydi yolu kapatır mıydınız? Bunu PKK’lıya yapmıyorsunuz, bayrağa sahip çıkan insanlara yapıyorsunuz.”



Konvoyun trafiği aksatmaya başlaması üzerine, herhangi bir gözaltı olmadan geçişine izin verildi.

GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR

Güvenlik kamerası görüntülerinde parti anonsculuğunu yapan Seyit Duru ve 2 arkadaşının bulunduğu araç benzin istasyonuna girdikten sonra yaklaşık 30 kişi araca doğru yöneliyor. Aracın kapısını açan öfkeli kalabalık, araç içerisinde bulunan Seyit Duru ve arkadaşlarını darp etmeye başlıyor. Araçtakileri dışarı çıkaran saldırganlar tekme ve yumruklarla linç edercesine darp ediyor. Bazı partililer de araca saldırarak ön camını kırıyor. Kavga bazı partililerin araya girmesi ile son buluyor.

Olayın ardından saldırganların MHP konvoyu arasında olduğu ihbarını alan Jandarma ekipleri aralarında MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, milletvekilleri Baki Şimşek ile Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve milletvekili adaylarının da bulunduğu MHP konvoyunu durdurarak arama yapmak istedi. MHP’lilerle jandarma ekipleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Bu arada seçim çalışmaları kapsamında Mersin’de bulunan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da hastanede yatan yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.



CUMHURBAŞKANI KİTABINA KIZMIŞLAR

Vücudunun değişik yerlerinde darp izi bulunan ve tedavisi süren Seyit Duru olayı şöyle anlattı:

“arkadaşlarla birlikte aracımızla gidiyorduk. O sırada MHP konvoyu Silifke tarafına geçiyordu. Ben de elimdeki Cumhurbaşkanı’na ait kitapçığı okurken onlara gösterdim. Bu sırada, aracımızı sıkıştırmaya başladılar. biz de onlardan kurtulmak için kaçmaya başladık. Takipleri sürünce istasyona sığındık. Arkamızdan gelen yaklaşık 30 kişi inip saldırdı. Petrolün marketine kendimizi atıp, canımızı kurtardık.”

AKP İNCELİYOR

Otomobilinden indirilip dövülen AKP’li Seyit Duru’nun tedavisi Erdemli Devlet Hastanesi’nde sürerken, AKP il yöneticileri de özel bir ekip ile gelişmeleri incelemeye aldı. AKP Mersin 1’nci sıra Adayı Lütfi Elvan Erdemli Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren AKP Gençlik Kolları Üyesi ve parti anons görevlisi Seyit Duru’yu eşiyle birlikte ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

DHA
<< Önceki Haber AKP - MHP kavgasının görüntüleri ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER