"AKP'nin, BBP'de itibarı kalmayanlardan itibar kazanma gayreti anlaşılır değil"


Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, AK Parti'nin, BBP'de itibarı kalmayanların üzerinden itibar kazanma gayretlerinin anlaşılır olmadığını söyledi. Yanar, "Bu tip yaklaşımlar AKP'nin de içinde bulunduğu durumun anlaşılması bakımından oldukça manidardır." dedi.

BBP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi ahlaktan yoksun bir takım gelişmelerle karşı karşıya olduklarını kaydetti. Yanar, "Niyetinde arıza olanın, millet davasını ikbal beklentisine feda edenin yer bulamayacağı, bulsa da barınamayacağı Büyük Birlik Partisi'nin ve 'Alperenlik' davasının milletimizin kurtuluş umudu olduğuna, bu yüzden yıpratılmadan yaşatılması, büyütülmesi gerektiğine olan inancımız tamdır. Yıllardır görüyor ve inanıyoruz ki bu davadaki mesuliyet şuuru parti mensuplarını Kürdüyle, Türkmeniyle, Alevisi, Sünnisi ile 'Millet Davasının Hamisi' haline getirmiş ve bundan sonrada getirmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"SALONU BBP'LİLER DEĞİL AKP'LİLER DOLDURMUŞTUR"

'BBP'nin ülke meseleleri ile ilgili kararlı duruşundan rahatsızlık duyan siyasi iktidar, kendi bitiremediği, bitirmeye de asla güç yetiremeyeceği Alperenlik Davasının Meşru Temsilcisi Büyük Birlik Partisini yıpratmak ve itibarsızlaştırılmak için bu seçimde de farklı bir yönteme başvurmuştur' diyen Yanar, şunları kaydetti: "AKP bu defa; eski Büyük Birlik Partili kimliği ile bilinen ama aslında Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlunu, daha sağlığındayken 2007 seçimlerinde ittifak yapmadı diye yani kendisini Meclis'e taşımadı diye kızarak terk eden, Muhsin Başkanımız ölene kadar yanındaydım yalanlarıyla kendince Alperenleri ayartmaya çalışan kişi ya da kişiler üzerinden yeni bir kampanya yürütmektedir. Kendisi de inanmadığı halde 'Muhsin Başkan yaşasaydı oda böyle yapardı' demek suretiyle milleti yanılttığını sanan ve üç günlük dünya ikbali için vaktiyle herkesten çok hakaret ettiği AKP'yi bugün akıl almaz bir maharetle umut diye yutturan bu şahsı, Büyük Birlik Partisi'ni yıpratmaktan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atamış olmakla, bu döneme ait yıpratma kampanyasının rengini belli etmiştir. Büyük Birlik Partisinin elek altı elemanlarına 'rozet takmayı' millete hizmet sayan haysiyetsizliğinin bir örneğini de İstanbul Kâğıthane'de gördük. Başkanlığını Âdem Mamaç'ın yürüttüğü İstanbul Kâğıthane İlçe Teşkilatı 18.09.2015 tarihinde feshedilmiş, 23.09.2015 tarihinde de yerine Yusuf Karademir isimli arkadaşımız İlçe Başkanı olarak yetkilendirilmiştir. Tüm bunlara rağmen, Kâğıthane Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Âdem Mamaç işten çıkartılma korkusu ile AKP rozeti takmaya mecbur bırakılmış, yanında kimse olmadığı halde 05.10.2015 tarihinde çıkan bir haber ile aslında AKP'lilerin doldurduğu salonda 'BBP İlçe Başkanı onlarca kişi ile AKP'ye geçti' şeklinde milletin gündemine sokulmuştur."

"AKP'NİN BBP'DE İTİBARI KALMAYANLAR ÜZERİNDEN İTİBAR KAZANMA GAYRETLERİ ANLAŞILIR ŞEY DEĞİLDİR"

Yanar açıklamasını şöyle sürdürdü: "BBP'nin hafızası, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşı, sırdaşı gibi yakıştırmalarla temcit pilavı gibi sürekli ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen, partimizle hiçbir ilişkisi kalmamışken sanki partiden yeni ayrılıyorlarmış ve AKP'ye katılıyorlarmış gibi yansıtılan bu kişilerin ve bu haberleri yaptıranların, bu davranışları hiçbir ahlak ritüeline uymamaktadır. Bırakın Türkiye'de BBP'de bile hiçbir karşılığı bulunmayan bu şahıslar üzerinden partimizi manipüle edeceklerini sananlar hayal kırıklığı yaşayacaklardır. AKP'nin BBP'de itibarı kalmayanlar üzerinden itibar kazanma gayretleri anlaşılır şey değildir. Bu tip yaklaşımlar AKP'nin de içinde bulunduğu durumun anlaşılması bakımından oldukça manidardır." CİHAN
<< Önceki Haber "AKP'nin, BBP'de itibarı kalmayanlardan itibar kazanma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER