Akraba evliliği sonu 8 yaşından sonra yürüyemiyorlar

Akraba evliliği sonu 8 yaşından sonra yürüyemiyorlar

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinin Alişar mahallesinde akraba olan iki ailenin çocukları, sekiz yaşına gelince hastalık nedeni ile yürüyemiyor.

Ekinözü ilçesinin Alişar Mahallesinde oturan 48 yıllık evli Mustafa ve Döne Doğan çiftinden doğan çocuklar, 8 yaşından sonra nedeni bilinmeyen bir hastalığa tutularak yürüme zorlukları çekiyor.

Alişar mahallesinde yaşayan Mustafa ve Döne Doğan çiftinin 6 çocuğundan 24 yaşındaki Kemal ile 31 yaşındaki Döne Doğan, ablasının çocukları 24 yaşındaki Kahraman ve 20 yaşındaki İbrahim Karakete, akraba evliliğinden dolayı 8 yaşından sonra yürüme bozukluğu yaşadı.

Köy koruyucusu olan Nurettin Karateke( 46), her iki oğlunun sekiz yaşına girdiği zaman yürüme bozukluğu meydana geldiğini belirterek aynı hastalığın eşinin 3 kardeşinde ve çocuklarında da olduğunu söyledi.

Uzun yıllardır tedavi için uğraştıklarını belirten Karateke, Kahramanmaraş'ta ve Kayseri'de hastanelerde doktorların hastalığa çare bulamadığını ifade etti. Nurettin Karateke, Kayseri'de doktor raporlarının Amerika'ya gönderildiğini fakat oradan da bir sonuç gelmediğini, hastalığın adının bile konamadığını kaydetti.

Çocuklarının tedavisi için çok uğraştığını belirten baba Karateke, sözlerini şöyle tamamladı: "Çocuklarımın ve kayınlarımın zihinleri yerinde, devlet büyüklerimizden bize tedavi konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. Devletimizin çok büyük imkanları var 10 yıldır hastaneye gitmiyorum. Çünkü bir çare bulamıyoruz. Çocuklarımı tek başına bir yere götüremiyorum eskiden küçüktüler şimdi büyüdüler, yerlerinden kaldıramıyorum. Kayınlarım da benim çocuklar gibi aynı hastalığa yakalandılar. Gittiğimiz doktorlar bize genetik bir hastalık olduğunu söylediler. Amerika'ya raporları gönderdik ancak bir sonuç alamadık. Evlenecek insanlara sesleniyorum siz siz olun akraba evliği yapmayın yakından bile geçmeyin."
Akraba-evliligi-sonu-8-yasindan-sonra-yuruyemiyorlar-1962571.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Akraba evliliği sonu 8 yaşından sonra yürüyemiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER